ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κλήσεις σε απολογία για τα δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Κλήσεις σε απολογία για τα δάνεια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Η ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη έστειλε κλήσεις για απολογία σε τραπεζίτες και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα δανεικά των κομμάτων.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, τα πρώτα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν δάνεια στα δυο κόμματα καλούνται να απολογηθούν για κακουργηματική απιστία. Στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι «ταμίες» των κομμάτων, που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά βουλευμάτων που έκριναν αντισυνταγματική την διάταξη με την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να αμνηστεύσει τα τραπεζικά στελέχη.

Όμως, οι δικαστές όχι με ένα αλλά με τρία βουλεύματα, διαφορετικών Συμβουλίων Πλημμελειοδικών έκριναν ότι ο επίμαχος νόμος είναι αντισυνταγματικός και δόθηκε εντολή να συνεχιστούν οι ανακριτικές διαδικασίες. Μάλιστα οι δικαστές κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «συγκεκαλυμμένη αμνήστευση ποινικών αδικημάτων για μια μεμονωμένη κατηγορία προσώπων».

Η ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη με την σφραγίδα του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η ανακρίτρια προχωρά κανονικά.

Ο επίμαχος νόμος εκκρεμεί και στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του οποίου Γ. Παπαγεωργίου έχει ασκήσει αναίρεση κατά αντίθετου βουλεύματος με το οποίο, κατ’ εφαρμογή του χαριστικού νόμου Μητσοτάκη, έπαυε η ποινική δίωξη σε τραπεζικά στελέχη για δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις σε υπεύθυνο επιχειρηματικού ομίλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτές οι εξελίξεις, αφήνουν πολιτικά έκθετη την κυβέρνηση για την προκλητικά αντιθεσμική προσπάθειά της να εξασφαλίσει προνομιακή ασυλία σε τραπεζίτες αλλά και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων τους. Ο πρωθυπουργός οφείλει να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, εάν και πότε, θα επιστρέψει η ΝΔ τα δάνεια που έλαβε ή θα τα φορτώσει στις πλάτες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.