ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

To AKKEΛ ζητά ανεξάρτητη έρευνα σε ΜΚΟ για τα «μαθήματα θεάτρου» του Λιγνάδη από την Κομισιόν

To AKKEΛ ζητά ανεξάρτητη έρευνα σε ΜΚΟ για τα «μαθήματα θεάτρου» του Λιγνάδη από την Κομισιόν

Το ΑΚΚΕΛ απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen με θέμα «Επείγουσα ανάγκη για ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με διοχέτευση ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από ΜΚΟ στην Ελλάδα στα χέρια δικτύων παιδεραστών στην «Υπόθεση Λιγνάδη» που ερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη», η ελληνική απόδοση της οποίας ακολουθεί στο τέλος. Από την αρχή της έκρηξης του σκανδάλου, το ΑΚΚΕΛ είχε αναφέρει ότι θα φέρει το ευρύτερο θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η επιστολή στα ελληνικά

Η Ελλάδα συγκλονίζεται τις τελευταίες εβδομάδες από τις αποκαλύψεις και μηνύσεις κυρίως κατά παραγόντων του καλλιτεχνικού χώρου για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, που πρόσφατα οδήγησαν σε σύλληψη και προφυλάκιση του κ. Δημήτρη Λιγνάδη (μέχρι πρότινος διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου) για βιασμούς ανηλίκων. Ένα από τα θέματα που αποκαλύφθηκε σχετικά με τον κ. Λιγνάδη είναι και ότι ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που βρίσκονταν σε διάφορες δομές υπό την επίβλεψη διαφόρων ΜΚΟ (οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο και με χρηματοδότηση της Ε.Ε.), διοχετεύονταν στον κ. Λιγνάδη με την δικαιολογία της παρακολούθησης θεατρικών μαθημάτων, αλλά αυτά τα παιδιά στην συνέχεια δεν ήθελαν να πάνε εκ νέου και αντιδρούσαν έντονα στις προσπάθειες των ΜΚΟ να συνεχίσουν τα «μαθήματα θεάτρου» με τον συλληφθέντα και κατηγορούμενο σήμερα για βιασμούς.

Το πολιτικό κόμμα ΑΚΚΕΛ ζητά από εσάς να προωθήσετε ξεχωριστή ανεξάρτητη έρευνα (από φορείς που σχετίζονται με το εύρος των καθηκόντων σας) για την δραστηριότητα και τις ειδικές ενέργειες όλων των ΜΚΟ που εμπλέκονται σε θέματα προσφύγων-μεταναστών εντός της Ελλάδας, αλλά χωρίς να περιορίζεται η έρευνα μόνο εντός Ελλάδας. Πολλά από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα τα οποία στάλθηκαν στον κ. Λιγνάδη για θεατρικές σπουδές, στην συνέχεια μεταφέρθηκαν σε άλλες χώρες όπως για παράδειγμα στην Γαλλία, αλλά έχουν αναφερθεί τόσο η Γερμανία όσο και η Αυστρία επίσης. Από την πλευρά σας, το ΑΚΚΕΛ ζητά να ξεκινήσετε ειδική έρευνα εντοπισμού των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων που έφυγαν από την Ελλάδα για άλλες χώρες για να ερωτηθούν επίσημα και να καταθέσουν για πιθανή σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο κ. Λιγνάδη και στοιχεία σχετικά με τις ΜΚΟ που τα έστειλαν σε αυτόν.

Το Γραφείο OLAF θα μπορούσε να είναι ένας από αυτούς τους φορείς, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ουσιαστικά συντηρεί τέτοιες ΜΚΟ και παρέχει την δικαιολόγηση της επιχειρησιακής δράσης τους. Στην περίπτωσή μας, της εμφανούς εμπλοκής ορισμένων ΜΚΟ σε διακίνηση ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, τόσο τα χρήματα όσο και η επιχειρησιακή κάλυψη από την Ε.Ε., υφίστανται κατάχρηση από διεφθαρμένους αξιωματούχους εντός και γύρω από τις ΜΚΟ για να «ξεπλύνουν» την βρώμικη και απάνθρωπη δράση τους εναντίον των παιδιών, μέχρι και του βιασμού τους. Η διαφθορά των ξένων υπηκόων, που λειτουργούν σε ελληνικό έδαφος μέσω των ΜΚΟ τους, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που διαβρώνει τα θεμέλια των κοινωνιών στις χώρες από όπου προέρχονται αλλά και των φορέων της Ε.Ε. οι οποίες ίσως κάποτε συνάψουν εργασιακή ή εργολαβική σχέση μαζί τους. Οι εγκληματικοί χώροι που τους χρησιμοποιούν τώρα στο trafficking προσφυγόπουλων, θα τους χρησιμοποιούν και στο μέλλον και με αυτό τον τρόπο βλέπετε ότι παράγεται και συντηρείται ένα απόστημα διαφθοράς και διάβρωσης των δομών της Ε.Ε. και των κρατών-μελών της. Οι συγκεκριμένες ΜΚΟ φέρονται τώρα να αποτελούν θερμοκήπια και διανομείς διαφθοράς. Χρειάζεται να ελεγχθούν όλες οι ΜΚΟ που εμπλέκονται σε θέματα μεταναστών-προσφύγων, με ιδιαίτερη εστίαση στην ροή και ταυτότητα του χρήματος από/προς αυτές και από/προς τα στελέχη και εργαζομένους τους.

Η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κα Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε μεν υπόμνημα στην Εισαγγελία ζητώντας την διερεύνηση των καταγγελιών σχετικά με την παρενόχληση ασυνόδευτων παιδιών και ξεκίνησε σχετική έρευνα, αλλά η συγκεκριμένη Ειδική Γραμματέας ως αρμόδια, αφ’ ενός έχει η ίδια ευθύνη για αυτό το έγκλημα και αφ’ ετέρου έκανε αυτή την ενέργεια κινούμενη εναντίον των πολιτών και ομάδων, κομμάτων (όπως το ΑΚΚΕΛ), «για να μας κλείσει το στόμα» που καταγγείλαμε το έγκλημα κατά των παιδιών, όπως εξάγεται το συμπέρασμα από δηλώσεις της. Φυσικά, ο ίδιος ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Παναγιώτης (Νότης) Μηταράκης έχει επίσης ευθύνη για την κατάσταση.

Αυτά τα γεγονότα και η ισχυρή εμπλοκή του «πρωθυπουργικού περιβάλλοντος» γύρω από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πρωταγωνιστές» στην διοχέτευση προσφυγόπουλων (από δομές των ΜΚΟ) στον κατηγορούμενο για βιασμούς κ. Λιγνάδη, δημιουργεί εύλογο προβληματισμό και αμφιβολίες για την συγκεκριμένη εισαγγελική έρευνα, τουλάχιστον σε σχέση με την ελευθερία που θα έχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί. Το ΑΚΚΕΛ εκφράζει φόβους ότι θα παρεμποδιστούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεδομένων των τεράστιων ευθυνών όσων έχουν εμπλακεί και των συμφερόντων να μην αποκαλυφθούν. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα, για ανεξήγητους λόγους ανέλαβε ο ίδιος τον τομέα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, χωρίς αυτό να μπορεί να εξηγηθεί πολιτικά. Ανέλαβε επίσης ο ίδιος τον έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), γεγονός όμως που μπορεί να ερμηνευθεί πολιτικά. Μία εξαδέλφη του κ. Μητσοτάκη επίσης είναι ηγετικό στέλεχος δύο ίσως και περισσότερων ΜΚΟ που εμπλέκονται σε θέματα μεταναστών-προσφύγων, μαζί με σημαντικά κομματικά και επιχειρηματικά στελέχη.

Ακόμη χειρότερα, υπάρχουν πληροφορίες (και σχετικά δημοσιεύματα) ότι ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί την κυβέρνηση να επιβάλλει ελέγχους Τύπου-Erdogan στα κοινωνικά δίκτυα για να περιορίσει στο ελάχιστο την ελεύθερη διάδοση πληροφόρησης για τα δίκτυα παιδεραστών, που φώτισαν πτυχές των δικτύων σε μεγάλο βαθμό. Ειδικότερα, για αυτούς τους δικτατορικούς ελέγχους, ο Τύπος μεταξύ άλλων έγραψε: «Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες στα social media ρωτούν επίμονα για τους λόγους που έγιναν προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση, για τις στενές σχέσεις του πρωθυπουργού μαζί του καθώς και με τον πρώην στενότατο συνεργάτη του, καταδικασμένο για παιδεραστία, Νίκο Γεωργιάδη, όπως επίσης και για τον ρόλο ΜΚΟ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην υπόθεση».

Εξίσου σημαντικό και σχετικό είναι και το γεγονός ότι Υπουργός με καθήκοντα την δημόσια τάξη και την Αστυνομία («Υπουργός Προστασίας του Πολίτη») είναι ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει εξαιρετικά ύποπτο «ιστορικό» σε υποθέσεις του συλληφθέντα κ. Λιγνάδη. Ειδικότερα, το 2002 έγινε επίθεση με μαχαίρι εναντίον του κ. Λιγνάδη από πατέρα παιδιού που φέρεται ότι κακοποιήθηκε από τον κ. Λιγνάδη και η υπόθεση συγκαλύφτηκε. Το 2012 σταμάτησε η έρευνα που γινόταν σε κυκλώματα trafficking και περιλαμβανόταν και ο κ. Λιγνάδης. Επίσης έχει καταγγελθεί επανειλημμένα χωρίς να έχει διαψευστεί ότι τόσο τα κινητά τηλέφωνα όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του κ. Λιγνάδη δεν έχουν ερευνηθεί από την Ηλεκτρονική Σήμανση της Αστυνομίας και προφανώς τα οποιαδήποτε ηλεκτρονικά ίχνη επικοινωνιών και δραστηριότητας σχετικά με τα δίκτυα trafficking έχουν σβηστεί εν μέρει ή εξ ολοκλήρου. Υπάρχει συνεπώς ένας πρωτοφανής συνδυασμός «συμπτώσεων» με τον κ. Χρυσοχοΐδη, σε σχέση με έρευνες για τον κ. Λιγνάδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΑΚΚΕΛ θεωρεί ότι η δρομολόγηση και/ή διενέργεια ανεξάρτητων ερευνών από την πλευρά σας θα προσφέρει τα μέγιστα στην διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, η οποία δεν περιορίζεται στην Ελλάδα αλλά, όπως παρουσιάσαμε, έχει ζωτική σχέση και με την Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.