ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γ.Τράγκας: «Αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού εναντίον δημοσιογράφων που ενοχλούν την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη»

Γ.Τράγκας: «Αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού  εναντίον δημοσιογράφων που ενοχλούν την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη»

Ο γνωστός δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας, αναφέρθηκε στις πιέσεις και στις ενοχλήσεις που δέχονται οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Γ.Τράγκας μίλησε για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ μίλησε εκτενώς και για τα όσα κατήγγειλε ο Κώστας Βαξεβάνης τις προηγούμενες ημέρες.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τράγκας στην σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή του:

«Το σημερινό ραδιοφωνικό κείμενό μου παρακαλώ να καταγραφεί ή να σημειωθεί από τους αρμόδιους Εισαγγελείς, τους ξένους ανταποκριτές, τη Διπλωματική Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και τις Πρεσβείες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει απόλυτη σημασία για την τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου από την παρούσα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την τήρηση των αρχών της Δημοκρατίας όπως αυτή υφίσταται σήμερα.

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και κυρίως για την προστασία των ελευθεριών του Τύπου που βιάζονται συστηματικά με Ερντογανικές μεθόδους από την παραπαίουσα, αυταρχική και ολοκληρωτική κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αυξάνονται και πληθύνονται τα περιστατικά ενοχλήσεων, παρεμπόδισης, πιέσεων, εκφοβισμού και άσκησης βίας εναντίον δημοσιογράφων που ενοχλούν με την κριτική τους την παρούσα κυβέρνηση. Συχνά – πυκνά εκφράζονται φόβοι από εκπροσώπους Τύπου για τη ζωή τους ή δέχονται ελέγχους κατά την ώρα της εργασίας τους επειδή παρουσιάζουν τη δική τους άποψη για τα γεγονότα, τα προβλήματα και την οικονομική τραγωδία που ζούνε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι η μεγαλύτερη σε ακροαματικότητα εκπομπή της Θεσσαλονίκης, όπως η εκπομπή του κ. Παπαζαφειρίου στο “Ράδιο Metropolis”, η οποία μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, δέχθηκε όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο παρουσιαστής, επίσκεψη της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία διέκοψε το πρόγραμμά του για να ελέγξει αν αυτός ή οι υπόλοιποι ήταν κανονικά εργαζόμενοι στο σταθμό.

Αυτό συνέβη το πρωί του Σαββάτου και ω τι σύμπτωση την ημέρα που επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης τη συμπρωτεύουσα για να πει καλημέρες σε πολυταλαιπωρημένους εμπόρους και παρουσίας της κ. Αγγελοπούλου, να ανακοινώσει ότι δημιουργήθηκαν κάποιες νέες ΜΕΘ!

Ο παρουσιαστής, γνωστός εύπορος Θεσσαλονικέας, ασκεί τη δημοσιογραφία από αγάπη προς το ραδιόφωνο και θέλοντας να μετάσχει ως ενεργός πολίτης με τα κοινά. Η εκπομπή του έχει τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα στη συμπρωτεύουσα και στη Βόρεια Ελλάδα γιατί ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα και στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Κάποιοι ήθελαν οπωσδήποτε να τον τρομοκρατήσουν, να τον φοβίσουν, να επιβάλλουν πρόστιμο για παράβαση εργατικής νομοθεσίας και για να πιέσουν το “Metropolis” έτσι ώστε να μην ασκεί κριτική για τις καταστροφές που προκαλεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ουδείς νοήμων που έλαβε τις κυβερνητικές οδηγίες δεν σκέφτηκε ότι είναι δικαίωμα του κ. Παπαζαφειρίου να προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στο “Metropolis”. Πήγαν εκεί σκόπιμα και δόλια για να τον φοβίσουν επειδή ήταν στη συμπρωτεύουσα ο Μητσοτάκης.

Ο σημερινός πρωθυπουργός άδειος από αγάπη και συναισθήματα προς το λαό, επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα μετά την ισοπέδωση της οικονομίας και την εμφανή παταγώδη αποτυχία στα υγειονομικά μέτρα και στην αντιμετώπιση του Covid να αναδομήσει το αρρωστημένο και αποτυχημένο πολιτικό πρόσωπό του με εικόνες αποσπασματικών καλών πράξεων που του συνιστούν να κάνει ενώπιον φωτογραφικών μηχανών και καμερών οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου.

Ενός Μαξίμου που κατακλύζεται πλέον από σημιτογενείς, εθνομηδενιστές, γερμανόφιλους, αναγνωρίζοντες τα τουρκικά ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανακάλυψε τα αδέσποτα τον τελευταίο καιρό, επισκέφθηκε μετά την υπόθεση Λιγνάδη, παιδιά που έπασχαν από αυτισμό και πραγματοποιεί κάποιες επισκέψεις με ένα ψυχρό άνευ συναισθημάτων ύφος προκειμένου να εφοδιάσει με «ανθρώπινες στιγμές» τα δελτία ειδήσεων, των χειραγωγούμενων και καθοδηγούμενων καναλιών. Ανάμεσα σε αυτές τις ελάχιστες γενικά κακοστημένες εικόνες έφτιαξε έναν πρωτοφανή νόμο για να μην διωχθούν ή κληθούν σε εξέταση για ποινικές ευθύνες οι λοιμωξιολόγοι.

Γι αυτό πήρε από τους δικαστικούς στα δικά του χέρια τον διορισμό του επικεφαλής της Αρχής κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και συσκέπτεται συνεχώς και αναζητεί εναγωνίως την ημερομηνία για πρόωρες εκλογές.

Όλα αυτά ενώ επικρατεί ζόφος, πολιτικός ζόφος και εκατομμύρια άνθρωποι ζούνε σε οικονομική αβεβαιότητα. ‘Όλα αυτά ενώ εντός και εκτός Ελλάδος γράφεται ότι επί κυβερνήσεως Κυριάκου Μητσοτάκη οργιάζει το παρακράτος και δεν έχουν ακόμη συλληφθεί οι δολοφόνοι του Σωκράτη Γκιόλια, του Γιώργου Καραϊβάζ, του Στέφανου Χίου και όλων των αστέρων του υποκόσμου οι οποίοι έπεσαν νεκροί ο ένας μετά τον άλλον και είχαν εμπλακεί σε δικαστικές έρευνες για σχέσεις με επίορκους αστυνομικούς, άνδρες της ΕΥΠ, και φυσικά κυκλώματα προστασίας, οίκων ανοχής, χαρτοπαικτικών λεσχών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων που για να διεξάγονται ομαλά και ανεμπόδιστα, όπως συμβαίνει στις περιοχές των Νarcos θέλουν την κάλυψη των αρμοδίων Αρχών και της πολιτικής ηγεσίας.

Και σήμερα παρακαλώ τα μέλη της Διπλωματικής Αντιπροσωπείας των ΗΠΑ, τους διπλωμάτες όλων των ευρωπαϊκών χωρών και τους ξένους ανταποκριτές, να δώσουν έστω και μικρή σημασία στις επισημάνσεις μου γιατί οι ελευθερίες του Τύπου κάθε μέρα που περνάει με τον κ. Μητσοτάκη στην εξουσία, υποβαθμίζονται πολύ περισσότερο και ο κόσμος του Τύπου αναπνέει και κινείται μέσα σε πνιγηρή ατμόσφαιρα. Εντελώς συμπτωματικά όλες οι επιθέσεις και οι εκκαθαρίσεις αστέρων του υποκόσμου γίνονται επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτό δεν είναι ασύνδετο με τις καταγγελίες των διεθνών ενώσεων Τύπου για υποθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και καταχρήσεις εξουσίας από την παρούσα κυβέρνηση.

Ακόμη και τα γερμανικά Μέσα επεσήμαναν ότι ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε γιατί ερευνούσε σχέσεις αξιωματούχων και πολιτικών με αστέρες του υποκόσμου. Μεταξύ των διεθνών εντύπων που έκανε ρεπορτάζ και έγραψαν για τη πιθανή διασύνδεση της ελληνικής πολιτικής με τον υπόκοσμο ήταν η γαλλική “Liberation”, η “Deutsche Welle” και πολλές γερμανικές εφημερίδες. Έγκυρα αμερικανικά Μέσα, ελβετικές εφημερίδες και μεγάλα κανάλια. Όλοι οι ξένοι δημοσιογράφοι επεσήμαναν ότι ο Καραϊβάζ είχε πληροφοριοδότες τον υπόκοσμο που του έδιναν πληροφορίες οι διασυνδέσεις που είχαν με την αστυνομία την ΕΥΠ και πολιτικά πρόσωπα.

Κύριοι εκπρόσωποι της αμερικανικής και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, κύριοι ξένοι ανταποκριτές. Πρέπει να ενημερώσετε τις χώρες σας, τις κυβερνήσεις σας και τους λαούς σας όπως ακριβώς κάνετε για τις μεθόδους Ερντογάν και άλλων δικτατορικών κυβερνήσεων ότι εδώ στην Ελλάδα επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη τρομοκρατούνται οι μη χειραγωγούμενοι δημοσιογράφοι. Εφαρμόζεται με ποικίλες μεθόδους λογοκρισία και η ανθρώπινη ζωή, η ζωή ενός δημοσιογράφου γίνεται ευτελές αντικείμενο ενός συμβολαίου θανάτου.

Πρέπει να ενημερώσετε τους λαούς σας ότι η περιοχή αυτή δεν είναι καθόλου ασφαλής για όσους εργάζονται στον Τύπο ή θέλουν να εκφέρουν αντίθετη άποψη ή δραστηριοποιούνται πολιτικά. Φιμώνονται και απειλούνται με μεθόδους Ερντογάν είτε με λάσπες, είτε με σφαίρες.

Χθες είχαμε συγκλονιστικές καταγγελίες από τον συνάδελφο Κώστα Βαξεβάνη. Μεταξύ εμού και του κ. Βαξεβάνη υπάρχει διάσταση και μεγάλη απόσταση πολιτικών θέσεων. Έχουμε όμως ένα αποφασιστικής σημασίας κοινό σημείο: Αγαπάμε, για την ακρίβεια, λατρεύουμε το ρεπορτάζ και την αναζήτηση της αλήθειας. Επίσης διατυπώνουμε τις απόψεις μας ακόμη και όταν ευρισκόμεθα υπό πλήρη πίεση.

Αυτή είναι και η δική μου θέση και σχέση με όσους δημοσιογράφους δεν σιωπούν αλλά ανοίγουν το στόμα τους προκειμένου να ενημερώσουν τη κοινή γνώμη. Ο κ. Βαξεβάνης μέσα στο σκοτάδι και την ασφυκτική ατμόσφαιρα των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήγγειλε χθες ότι έψαξε και έμαθε ότι υπάρχει συμβόλαιο θανάτου για τον ίδιο και πιθανότατα και για άλλο δημοσιογράφο. Το κείμενό του είναι ενδεικτικό της ατμόσφαιρας που επικρατεί αυτή την εποχή.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και εν μέσω του φόβου της πανδημίας, των αντιφάσεων, βάλε μάσκα – βγάλε μάσκα, των τηλεαστέρων λοιμωξιολόγων, της εκρηκτικής άνοιξης της ανεργίας και της οικονομικής ανέχειας, της πλήρους ισοπέδωσης των οικονομικών δεδομένων για εκατομμύρια Έλληνες, μάθαμε ότι το ηθικό επίπεδο, το ηθικό πολιτικό επίπεδο, αυτής της κυβέρνησης ήταν να μοιράσει μέσω της λίστας Πέτσα, εκατομμύρια ευρώ σε όλα τα πανελλαδικά κανάλια προκειμένου να υμνούν τον Μητσοτάκη και να φοβίζουν υπερβολικά τον κόσμο.

Μάθαμε ότι ο κ. Μητσοτάκης ενώ μας ήθελε κλειδωμένους και πειθαρχημένους στα σπίτια βάσει των υγειονομικών οδηγιών, ο ίδιος ποδηλατούσε στην Πάρνηθα και έπαιρνε μέρος σε συμπόσια άνευ μασκών στην Ικαρία παραβιάζοντας έτσι όλους τους όρους φυλάκισης που ήθελε για τους συμπατριώτες του. Η πολιτική ηθική φάνηκε στην υπόθεση Λιγνάδη στην οποία δεν υπήρξε στοιχειώδης ευαισθησία απομάκρυνσης έστω και της κ. Μενδώνη ή αν θέλετε ανάληψης της ευθύνης από τον Πρωθυπουργό για την τοποθέτηση ή καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Λιγνάδη, Τα παιδιά μας επί εβδομάδες είχαν ως πνευματική τροφή τις ιστορίες του κ. Λιγνάδη και ως επιμύθιο και ως ηθικό δίδαγμα η δήλωση του πρωθυπουργού εντός της Βουλής ότι η κ Μενδώνη δεν είναι πολιτικός και γι αυτό αστόχησε λέγοντας ότι ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη ο προφυλακισθείς κ. Λιγνάδης δεν είναι επικίνδυνος άνθρωπος για τα παιδιά μας ενήλικα ή ανήλικα.

Επί ημερών του κ. Μητσοτάκη συνετρίβη οποιαδήποτε έννοια πολιτικής ηθικής. Συνεθλίβη οποιαδήποτε έννοια πολιτική ευθιξίας. Η παχυδερμία έγινε καθημερινή δικαιολογία για οποιοδήποτε παράτυπο ή άτοπο έκανε ή κάνει ο πρωθυπουργός. Ο ίδιος δηλώνει με ύφος Μουγκάμπε ότι τα κάνει όλα καλά.

Επίσης όταν θέλει να σκεπάσει ως όρνιθα τις ασκήμιες του καλεί τον κ. Παπαχελά ή τον κ. Σρόιτερ και δηλώνει ότι δεν τον προστάτευσαν καλά και γι αυτό βγήκαν οι φωτογραφίες στην Πάρνηθα ή την Ικαρία. Όταν μάλιστα δεν θέλει να το πει ο ίδιος βάζει τη μεγάλη αδερφή του να το κάνει η οποία ασφαλώς δηλώνει ότι φταίνε εκείνοι που δεν εμπόδισαν τις φωτογραφίες ή τα φιλμ ή τα βίντεο κι έτσι εφάνη ότι ο αδερφός παραβιάζει όσα θέλουν να εφαρμόσουν οι άλλοι.

Τον τελευταίο καιρό ενώ κονιορτοποιείται η πολιτική ηθική, υποβαθμίζεται η Ελευθεροτυπία και φιμώνονται οι δημοσιογράφοι στα παρασκήνια εκτέμνεται η επαναδιανομή του Αιγαίου. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχει άποψη των εθνομηδενιστών, των Καιρίδηδων, των Αποστολίδηδων των Ροζάκηδων και όσων πιστεύουν ότι πρέπει να ξαναγίνουμε ελεγχόμενο έδαφος υπό την πλήρη επιρροή Γερμανίας και Τουρκίας. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είμεθα απόγονοι των Τούρκων.

Όπως λέει και ο πρωταγωνιστής – σχολιαστής του ΣΚΑΪ βουλευτής Καιρίδης είμαστε παιδιά των Τούρκων. Όπως λέει ο Μητσοτάκης, είμαστε πρώην επαρχία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Όπως λέει ο κ. Ροζάκης, το Καστελόριζο είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα. Όπως λένε όλοι, αυτοί πρέπει να είναι κλειστές οι εκκλησίες και η Ορθοδοξία να θεωρείται πλέον από όλους μας μια παλιά ιστορία.

Σας καλώ όλους όλοι μαζί να τα αποκρούσουμε όλα αυτά. Δημοκρατικά με κοινοβουλευτική ισχύ να τα κάνουμε όλα αυτά παρελθόν. Εμείς, η πλειοψηφία, οι βαθύτατα ελεύθεροι, δημοκρατικοί και πατριωτικοί να αποκρούσουμε μια για πάντα όλες αυτές τις δηλητηριώδεις ενέργειες που αποσκοπούν στη συρρίκνωση του εθνικού εδάφους, στη συρρίκνωση του πληθυσμού, στην αέναη οικονομική κατοχή της χώρας και την Ελλάδα της δεύτερης και τρίτης ταχύτητας εντός της Ευρώπης σε ρόλο συνοριακού προτεκτοράτου και μπανανίας. Είναι πλέον εθνική ανάγκη να απομακρύνουμε από την εθνική ζωή και λειτουργία όλες αυτές τις αντεθνικές εθνομηδενιστικές ενέργειες οι οποίες έχουν στόχο τη σμίκρυνση της οντότητας του ελληνικού κράτους. Γι αυτό υπάρχει λογοκρισία και φίμωση όλων των ελεύθερων φωνών.

Γι αυτό υπάρχει πλήρης περιορισμός των ατομικών δικαιωμάτων. Γι αυτό δεν υπάρχουν λύσεις και προτάσεις για τα δάνεια και για την υπανάπτυξη η οποία εξακολουθεί να σοβεί. Η Κύπρος διχοτομήθηκε οριστικά. Είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και να επιταχυνθούν πάλι οι αλυτρωτικές ενέργειες των Σκοπιανών και οι γνωστές επιχειρήσεις τους σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Στα παρασκήνια απεργάζονται τα χειρότερα σχέδια για το μέλλον του κράτους μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να σαρωθεί, να ανατραπεί το παρακμιακό καθεστώς που εκφράζει η παρούσα κυβέρνηση και όχι μόνο. Πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Η παρούσα κατάσταση μολύνει, δηλητηριάζει και σκοτώνει το παρόν και το μέλλον του τόπου. Κάποιοι εξακολουθούν να κερδίζουν, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι σε ένα ή δύο χρόνια από τώρα το ηφαίστειο των πλειστηριασμών η πλήρης ρευστοποίηση των περιουσιών αστών και μικροαστών θα φέρει το οριστικό τέλος, τον οριστικό ενταφιασμό, για πολλά χρόνια, της εθνικής οικονομίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.