ΑΚΚΕΛ σε πρωθυπουργό: «Σταματήστε την ρατσιστική επίθεση με κλοπή σπιτιών παλιννοστούντων»

ΑΚΚΕΛ σε πρωθυπουργό: «Σταματήστε την ρατσιστική επίθεση με κλοπή σπιτιών παλιννοστούντων»

Το ΑΚΚΕΛ έθεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για την πολιτική απόφαση να χρησιμοποιηθούν οι τράπεζες ως εργαλεία κατά των Ελλήνων παλιννοστούντων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπως το ΑΚΚΕΛ έχει ήδη καταγγείλει (https://akkelparty.blogspot.com/2021/07/blog-post_56.html) ότι κλέβουν τα σπίτια που τούς δόθηκαν με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου όταν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ τους κάλεσε να έρθουν στην Ελλάδα.

Με την παρακάτω επιστολή, το ΑΚΚΕΛ ζητά από τον πρωθυπουργό «για λόγους Ελληνικού εθνικού συμφέροντος, άμεσα να σταματήσετε τις Τράπεζες και οποιονδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα να τρομοκρατεί και να εκβιάζει τους Έλληνες παλιννοστούντες, με μοχλό τα στεγαστικά δάνεια που έχουν εγγύηση Δημοσίου και να επεκτείνετε την αποπληρωμή τους κατά 50 έτη πάντα με την εγγύηση του Δημοσίου όπως αρχικά δόθηκαν και εγγυήθηκαν στους ανθρώπους» :

Ρατσιστική τραπεζική επίθεση κατά Ελλήνων παλιννοστούντων για κλοπή των σπιτιών που τούς δόθηκαν μετά από το 1990

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Τον τελευταίο καιρό κάπου 50.000 Έλληνες παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση δέχονται καταιγισμό εκβιαστικών εγγράφων από Τράπεζες, οι οποίες απαιτούν από αυτούς να πληρώσουν τα υπόλοιπα των δανείων, τα οποία όμως είναι με την εγγύηση του δημοσίου! Αυτή είναι μία καθαρά ρατσιστική πολιτική απόφαση κατά των Ελλήνων παλιννοστούντων, η οποία αποσκοπεί στο να κλέψει τα σπίτια που τους είχαν δοθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ (με ευρωπαϊκά κονδύλια) όταν η Ελλάδα τους προσκάλεσε, τους έφερε στην Ελλάδα για να σωθούν από ανθελληνικούς διωγμούς και εγγυήθηκε για τα σπίτια τους. Τα σπίτια σχεδόν για όλους είναι η μοναδική περιουσία τους.

Με ευρωπαϊκά κονδύλια που είχαν δοθεί στις ελληνικές κυβερνήσεις (και διαρκώς βούιζε ο τόπος ότι «τρωκτικά έφαγαν το μεγαλύτερο μέρος») μεταξύ 1990-2004 δόθηκαν στεγαστικά δάνεια στους παλιννοστούντες για την αγορά κατοικίας με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Θράκης για εθνικούς λόγους. Όπως γνωρίζετε, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ τούς εκμεταλλεύονταν ψηφοθηρικά ακόμη και μέχρι πρόσφατα.

Κατά την περίοδο των Μνημονίων οι Έλληνες εξοντώθηκαν οικονομικά από τα προδοτικά Μνημόνια, ομοίως και οι παλιννοστούντες Έλληνες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αντιμετώπισαν τεράστια προβλήματα όπως όλοι στην Ελλάδα. Η πολιτική σας κατά την περίοδο του κορονοϊού, έδωσε τη χαριστική βολή σε όλους τους Έλληνες και φυσικά στους παλιννοστούντες. Όπως όλοι έτσι κι αυτοί δεν είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν βασικές βιοτικές ανάγκες ούτε φυσικά τις δόσεις των δανείων, τα οποία κάλυπταν μέχρι τότε. Ας μην ξεχνάμε ότι κόψατε ακόμη και τις μικρές συντάξεις σε υπερήλικους παλιννοστούντες.

Επιπλέον, όπως ισχύει με όλα τα δάνεια όλων των Ελλήνων πολιτών, οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών με χρήματα που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό την περίοδο των Μνημονίων, γνωρίζετε καλά ότι έχουν αφαιρέσει από τις τράπεζες και οποιοδήποτε άλλον οποιοδήποτε δικαίωμα διεκδίκησης οφειλομένων ποσών από αυτά τα δάνεια, διότι οποιαδήποτε κενά κεφαλαίου καλύφθηκαν από αυτά ακριβώς τα ποσά που φορτώθηκαν στον ελληνικό λαό την περίοδο των Μνημονίων. Εκτός του ότι τα δάνεια στους παλιννοστούντες ήταν με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και κανένας δεν μπορεί να τα διεκδικεί από τους ίδιους, τόσο αυτοί όσο και όλοι οι Έλληνες έχουμε ήδη πληρώσει αυτά τα ποσά και είναι αλητεία ο οποιοσδήποτε εκβιασμός και γενικά πίεση να ξαναπληρώσουν.

Βεβαίως εσείς προσωπικά ως Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έχετε επίγνωση για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει το κόμμα σας, ενώ μαζί με όλες τις οφειλές από τα συστημικά-καθεστωτικά κόμματα όλοι μαζί συνολικά κοντεύετε να “χτυπήσετε” δισεκατομμύριο.

Συνεπώς θα ήταν τιμιότερο, τόσο εσείς όσο και τα άλλα προαναφερθέντα κόμματα να καλύψετε τις ασύγκριτα μεγαλύτερες δικές σας υποχρεώσεις και να αναιρέσετε τις καταστροφικές συνέπειες της περιόδου των Μνημονίων και του κορονοϊού που επέφερε η πολιτική σας και όχι να κάνετε πολιτική ή να ανέχεστε ενέργειες εναντίον τέτοιων ανθρώπων στους οποίους έχετε δώσει την εγγύηση του Κράτους.

Το ΑΚΚΕΛ καλεί εσάς, για λόγους Ελληνικού εθνικού συμφέροντος, άμεσα να σταματήσετε τις Τράπεζες και οποιονδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα να τρομοκρατεί και να εκβιάζει τους Έλληνες παλιννοστούντες, με μοχλό τα στεγαστικά δάνεια που έχουν εγγύηση Δημοσίου και να επεκτείνετε την αποπληρωμή τους κατά 50 έτη πάντα με την εγγύηση του Δημοσίου όπως αρχικά δόθηκαν και εγγυήθηκαν στους ανθρώπους.

Με τιμή,

[Υπογραφή]

Ευάγγελος (Βάκης) Τσιομπανίδης,

Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.