Ν.Χουντής: «Το Brexit απέδειξε ότι δεν υπάρχει μονόδρομος»

Ν.Χουντής: «Το Brexit απέδειξε ότι δεν υπάρχει μονόδρομος»

Για «μια έκτακτη και πανικόβλητη κινητοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών να συζητήσουν το θέμα του Brexit και να το “καθαρίσουν”» έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΑ Ρόδου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχει μια συνεννόηση να πιέσουν τα πράγματα να αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατό το αίτημα της Βρετανίας για την αποχώρηση από την ΕΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Ο κ. Χουντής επισήμανε επίσης ότι αυτή η σπουδή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν, όπως παλαιότερα, τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος που δεν τους άρεσαν και υποχρέωναν τις χώρες να τα επαναλάβουν, όπως έγινε τελευταία στην Ιρλανδία ή να μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.

«Θέλουν να μετατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε μια τιμωρητική διαδικασία», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, προσθέτοντας ότι θα φέρουν σαν δικαιολογία  ότι «είναι μια απάντηση στις ξενοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις και ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη» και κατέληξε:

«Αυτό όμως που πραγματικά θέλουν είναι να επιβάλουν την ιδέα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ευρωζώνη είναι διαδικασίες που δεν γυρίζουν πίσω. Ότι είναι ένας μονόδρομος που, είτε το θέλεις είτε δεν το θέλεις, πρέπει να τον ακολουθήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, το πολιτικό μήνυμα από το δημοψήφισμα είναι ότι δεν υπάρχει μονόδρομος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.