«Καρικατούρα» χαρακτηρίζει η Ζ. Κωνσταντοπούλου τον νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση

«Καρικατούρα» χαρακτηρίζει η Ζ. Κωνσταντοπούλου τον νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως «καρικατούρα» της απλής αναλογικής το σχέδιο νομού για τον εκλογικό νόμο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει τα ίδια ακριβώς με τις προηγούμενες, εκλογομαγειρέματα, κόλπα, λοβιτούρες για να παραμείνει στην εξουσία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο φόβος απώλειας της εξουσίας είναι και το κίνητρο κατάρτισης αυτού του νομοσχεδίου και είναι, επίσης, ξεκάθαρο ότι εδώ ξετσίπωτα διαπραγματεύονται μεταξύ τους τα εντός Βουλής κόμματα, προκειμένου να ανακυκλώσουν τον εαυτό τους στο κοινοβουλευτικό στερέωμα» ανέφερε, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤopen, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και τόνισε: «Βεβαίως, υπολογίζουν κατά την γνώμη μου, χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός. Και θα λάβουν την ώρα που θα γίνουν εκλογές, και δεν θεωρώ ότι θα αργήσουν, θα λάβουν το μάθημα, που η Δημοκρατία διδάσκει».

Ενόψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε πως «ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει», «οι μάχες που πρέπει να δοθούν είναι ακόμη μπροστά μας».

«Το ΟΧΙ μας υπάρχει. Καταγράφηκε ως ιστορικό γεγονός. Υπάρχει ως παρακαταθήκη, ως κληρονομιά μας και ως ευθύνη μας. Υπάρχει ευθύνη μας να το υπερασπιστούμε και υπάρχει ευθύνη μας να βροντοφωνάξουμε πως ό,τι συμβαίνει από τις 10 Ιουλίου πέρυσι μέχρι σήμερα, παραβιάζει το ΟΧΙ μας. Παραβιάζει την εντολή μας. Παραβιάζει την λαϊκή βούληση» τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενη στην εκδήλωση που διοργανώνει η Πλεύση Ελευθερίας για τις 5 Ιουλίου στον Λυκαβηττό με τίτλο και σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΙ ΤΟΥΣ» , «ΟΧΙ στα ΝΑΙ που λένε, παραβιάζοντας το ΟΧΙ μας» όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου- είπε πως θα είναι εκδήλωση-απαρχή μιας καμπάνιας «υπεράσπισης του ΟΧΙ, υπεράσπισης της Δημοκρατίας, υπεράσπισης των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών των πολιτών, υπεράσπισης της Δημόσιας Περιουσίας».

Και επισήμανε ότι η εκδήλωση θα γίνει στο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού (δεν λειτουργεί από το 2008 λόγω προβλημάτων στατικότατας), που είναι από τα ακίνητα που μεταβιβάζονται στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

«Εμείς, λοιπόν, λέμε ότι δεν πρέπει και ότι δε θα επιτρέψουμε να πουληθεί το θέατρο. Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα του, θα διεκδικήσουμε τους δημόσιους χώρους και θα ενεργοποιηθούμε ακριβώς γι’ αυτήν την υπεράσπιση» τόνισε, ενώ αναφερόμενη ειδικότερα στο θέμα του θεάτρου Λυκαβηττού, ανέφερε ότι «απαξιώνεται οκτώ ολόκληρα χρόνια με το πρόσχημα της έλλειψης στατικότητας που έχει καταρριφθεί, έχει ανταποδειχθεί αυτό». «Δεν υπάρχει θέμα έλλειψης στατικότητας. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι κλειστό το θέατρο, εξακολουθεί να απαξιώνεται και να που εν έτη 2016 η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε και την μεταφορά του θεάτρου στο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων» προσέθεσε και τόνισε:

«Αν δεν το υπερασπιστούμε θα ακολουθήσει την άγουσα πίσω από τον ΟΛΠ, πίσω από τα αεροδρόμια, πίσω από το Ελληνικό και ούτω καθεξής. Αν δεν τα υπερασπισθούμε αυτά τα στοιχεία της κληρονομιάς μας, της περιουσίας μας και της παρακαταθήκης μας θα μας τα πάρουν, θα πέσουν στα νύχια των αετονύχηδων και των απατεώνων και όλων αυτών των αρπακτικών. Είναι, λοιπόν, στην ευθύνη μας πια το τι θα κάνουμε και, νομίζω, ότι δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Προσωπικά δεν μπορώ να κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Νομίζω ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Και νομίζω ότι πρέπει να περάσει και ένα μήνυμα ότι σε κάθε τέτοια επιδίωξη που θα δρομολογείται, από εδώ και στο εξής, θα υπάρχει ένα τείχος αντίδρασης, αντίστασης και ανατροπής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.