Εκλογικός νόμος: Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Εκλογικός νόμος: Υπέρ της κυβερνητικής πρότασης ο Θ. Θεοχαρόπουλος

Με τα δύο «στρατόπεδα» να έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει, είναι σαφές ότι η έκβαση της ψηφοφορίας για την απλή αναλογική θα κριθεί στις «λεπτομέρειες», δηλαδή στις ψήφους βουλευτών που μπορεί να επιλέξουν άλλη θέση από εκείνη των κομμάτων τους.

Στο «Ναι» αθροίζονται μέχρι στιγμής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, οι δύο ανεξάρτητοι από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. 

Στο «Όχι» βρίσκονται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι θα κερδίσουν (σ.σ. στο θέμα της κατάργησης του μπόνους) τις ψήφους του ΚΚΕ και της ΧΑ, με αποτέλεσμα να χρειάζονται άλλες τρεις για να φθάσουν τον στόχο των 200. 

Όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, οι επιτελείς του πρωθυπουργού προσβλέπουν στις ψήφους του Θανάση Θεοχαρόπουλου(προέδρου της ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη) και των βουλευτών του Ποταμιού που προέρχονται από την Αριστερά. 

Και αν ο πρόεδρος του ΔΗΜΑΡ έχει δώσει «δικαίωμα», καθώς έκανε δηλώσεις υπέρ της απλής αναλογικής, οι βουλευτές του Ποταμιού που προέρχονται από την ανανεωτική Αριστερά δεν έχουν διαφοροποιηθεί από τις θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Το σίγουρο, βέβαια, είναι ότι στο παρασκήνιο βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τους πρωταγωνιστές να κοιτούν και την επόμενη μέρα.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει στη Χαριλάου Τρικούπη το ενιαίο πολιτικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, ευρωβουλευτές και μέλη του πολιτικού συμβουλίου) προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ώρα, πάντως, οι επιτελείς του κόμματος κρατούν χαμηλούς τόνους έναντι του Θανάση Θεοχαρόπουλου, προκειμένου να μην διαταράξουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.