ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ε.Χριστοφιλοπούλου: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο»

Ε.Χριστοφιλοπούλου: «Η κυβέρνηση υπονομεύει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο»

Αδιαφορία ή αποφυγή λογοδοσίας για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα; Σε κάθε περίπτωση η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου θέτει για μια ακόμα φορά την απαράδεκτη τακτική όλων σχεδόν των υπουργών της κυβέρνησης να απουσιάζουν από την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ερώτησή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξηγεί ότι «ο  κοινοβουλευτικός έλεγχος της Κυβέρνησης αποτελεί κορυφαία εκδήλωση και κοινή συνισταμένη της αντιπροσωπευτικής, της κοινοβουλευτικής και της δημοκρατικής αρχής» καθώς και «ύψιστη υποχρέωση των Υπουργών να λογοδοτούν στη Βουλή, να ανταποκρίνονται άμεσα και να απαντούν με τον προσήκοντα τρόπο στα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου που ασκούνται από τους βουλευτές». 

Υπογραμμίζει ωστόσο ότι «Είναι λυπηρό ότι κατά την διάρκεια της Πρωθυπουργίας σας, εν γνώσει σας, με την ανοχή σας, αν όχι και με την παρότρυνσή σας, οι Υπουργοί της Κυβέρνησης αδιαφορούν συστηματικά για τον Κοινοβουλευτικό έλεγχο, αγνοούν επιδεικτικά τις ερωτήσεις που υποβάλλονται από την αντιπολίτευση, και επικαλούνται κατά τρόπο προκλητικά επίμονο κωλύματα για τη συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων». Αναφέρει δε ως ενδεικτικό παράδειγμα ερώτησή της για τις «Κλειστές αίθουσες χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”» η οποία αναβάλλεται επί πέντε συνεχόμενες φορές ακόμα και σε ημέρες κατά τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης βρίσκεται στην Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προτίθεστε, και αν ναι με ποιον τρόπο, να διασφαλίσετε την ανταπόκριση των Υπουργών στα καθήκοντά τους εκ του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου;» ρωτά τέλος η κυρία Χριστοφιλοπούλου τον πρωθυπουργό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.