Θ. Θεοχαρόπουλος: «Αυτά που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι πολλά»

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Αυτά που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι πολλά»

Σε συνέντευξή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ξεκαθάρισε την θέση της ΔΗΜΑΡ για τον εκλογικό νόμο μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε αντιδράσεις στη Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζοντας ότι «αυτά που μας ενώνουν με το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία έχουμε διαφορετικές απόψεις».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επανέλαβε ότι η υποστήριξη της απλής αναλογικής είναι πάγια θέση του κόμματός του, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προάγγελο συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ ή υπουργοποίησής του. «Εμείς πάμε να φτιάξουμε τη δική μας μεγάλη παράταξη» επισήμανε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Δεν σκοπεύουμε να γίνουμε δεκανίκι του ενός και του άλλου, πρόσθεσε, και απαντώντας στις ειρωνικές δηλώσεις του Δημήτρη Κρεμαστινού σε βάρος του είπε ότι από τον Σεπτέμβριο που συνεστήθη η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταμάτησε η καθοδική πορεία των δυο κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπενθύμισε ότι και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει δηλώσει την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο μεγάλο εγχείρημα του προοδευτικού πόλου, έχει εκφράσει διαφορετικές θέσεις από το ΠΑΣΟΚ για τον εκλογικό νόμο, αλλά και για άλλα θέματα. 

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να ψηφίσει υπέρ της απλής αναλογικής, σε αντίθεση με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει το νέο εκλογικό νόμο, προκάλεσε τριγμούς στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

«Δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο», σχολίασε ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετά τη διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου και πρόσθεσε δηκτικά «αν ξαναβγεί βουλευτής, να μου στείλετε τηλεγράφημα». 

Η δήλωση Κρεμαστινού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία με επιστολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, του ζητά να επιληφθεί του θέματος για τις «απαξιωτικές εκφράσεις» που χρησιμοποίησε ο κ. Κρεμαστινός κατά της ΔΗΜΑΡ, του προέδρου της και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.