Δ. Στρατούλης: Βάρβαρος και απάνθρωπος ο αποκλεισμός από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δ. Στρατούλης: Βάρβαρος και απάνθρωπος ο αποκλεισμός από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα νέα πολύ αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια, που θέσπισε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο για τη σταδιακή και ταυτόχρονα οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, επειδή αυτά πλέον ισχύουν και για όσους χαμηλοσυνταξιούχους, υπερήλικες ανασφάλιστους του ΟΓΑ και ΑμεΑ εντάσσονταν στο πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης «βοήθεια στο σπίτι», αποκλείει άμεσα από αυτό δεκάδες χιλιάδες από αυτούς», επισημαίνει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με εργαζομένους στο Πρόγραμμα.

«Κατά συνέπεια τους οδηγεί σε πλήρη οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, σε κοινωνικό αποκλεισμό, περιθωριοποίηση και κίνδυνο για την υγεία και την ίδια τη ζωή τους» προσθέτει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και τονίζει:

«Το μέτρο αυτό είναι βάρβαρο και απάνθρωπο και πρέπει άμεσα να ανακληθεί, όπως επίσης μπορεί και πρέπει με τον αγώνα των κοινωνικά αδύναμων λαϊκών στρωμάτων και όλου του λαού να ανατραπούν οι ανθρωποκτόνες μνημονιακές πολιτικές και όσοι τις εφαρμόζουν και τις στηρίζουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.