Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Περάματος

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ με αφορμή τον ξυλοδαρμό του δημάρχου Περάματος

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας και τάξης δίνει η ΝΔ με αφορμή τα καθημερινά περιστατικά βίας που προκαλούν και εσωτερικές τριβές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, Τρίτη, η αξιωματική αντιπολίτευση καταδίκασε την επίθεση νεαρών στον δήμαρχο Περάματος Ιωάννη Λαγουδάκη, ο οποίος εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου τη Δευτέρα 8/8/2016 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου Περάματος Ιωάννη Λαγουδάκη στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», παρουσία της συζύγου του και μελών της Δημοτικής Αρχής, ομάδα νεαρών παραβιάζοντας την είσοδο εισέβαλε στο χώρο και προέβη σε βανδαλισμούς. Αρχικά ο Δήμαρχος τους ζήτησε να απομακρυνθούν, αλλά ένας από αυτούς τον χτύπησε στο πρόσωπο και εν συνεχεία τράπηκε σε φυγή». Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταστροφές στην περιουσία της πόλης και επισημαίνεται η ανάγκη «να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των υποδομών μέσω αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον».

Την επίθεση καταδίκασε η ΝΔ με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει ότι σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, και σημειώνει ότι «Η Κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες και τονίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών. Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο Υπουργό και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ». 

Τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Περάματος, κ. Λαγουδάκης, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για πολιτική εκμετάλλευση.

Την επίθεση και τους βανδαλισμούς καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντα όμως αιχμές και κατά της ΝΔ αναφέροντας «Επισημαίνουμε ότι περιστατικά τέτοιου είδους δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως αφορμή για πολιτική σπέκουλα και εκμετάλλευση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν δήμαρχο που δίνει αγώνες για να σταθεί η κοινωνία όρθια».

Λίγο νωρίτερα η ΝΔ είχε αναδείξει το θέμα της δημόσιας ασφάλειας με δήλωση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «παρέμειναν αμήχανοι και εγκλωβισμένοι στις ιδεοληψίες του βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στον τομέα της δημόσιας τάξης και ασφάλειας φαίνεται ότι τελικά επιβάλλει τις απόψεις του».

Ο κ. Μητσοάτκης προσθέτει ότι «όσο κλείνουν το μάτι» στους αντιεξουσιαστές και τους καταληψίες, τόσο θα μεγαλώνει η αλυσίδα πράξεων ανομίας, βεβήλωσης και βίας και καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια και προοπτική. Κανένα από τα δύο δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αναγεννημένες συνιστώσες του.Προσωπικά εγγυώμαι ότι η πλήρης αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απάντηση ήρθε με ειρωνικό ενημερωτικό σημείωμα από το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο επιγράφεται «Όταν έχεις αποτυχημένο πρόγραμμα πορεύεσαι με ασφάλεια». Στο σημείωμα αναφέρεται: «Αμήχανος απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε θεσμούς, οικονομία και κοινωνικό κράτος, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τη γνωστή μα αποτυχημένη συνταγή “Νόμος και Τάξη”. Γνωστή και σταθερή πολιτική συνέχεια της κυβέρνησης Σαμαρά στην οικονομία και στην προπαγάνδα. Το μόνο που διακυβεύεται είναι η προοπτική της ΝΔ και το καταδικασμένο από το λαό πρόγραμμά της.Την ασφάλεια των πολιτών την εγγυώνται καθημερινά οι θεσμοί της συντεταγμένης πολιτείας και της δημοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.