Χ.Θεοχάρης: «Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα»

Χ.Θεοχάρης: «Τα λουκέτα πέφτουν βροχή και η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα μάτια μπροστά στο φάσμα χιλιάδων λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σχολιάζει την πώληση των κόκκινων δανείων σε funds.

Η ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη:

Ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η ελληνική οικονομία παρουσίασε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, η σκιά των κόκκινων δανείων σκεπάζει τις προοπτικές οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας το έργο της καταστροφής των μικρομεσαίων στρωμάτων, κλείνει τα μάτια μπροστά στο φάσμα χιλιάδων λουκέτων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Συνεχίζει χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο επίλυσης του προβλήματος των κόκκινων δανείων και με μόνη πυξίδα το τι θα πει η αγορά και τα funds – «γύπες». Χωρίς να κόβει τον ομφάλιο λώρο μεταξύ κόκκινων δανείων και τραπεζών, στερώντας τις υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη δυνατότητα χρηματοδότησης, χωρίς να διασφαλίζει την αξία των ακινήτων, χωρίς να βάζει κατώτατο όριο αγοράς δανείων σε τιμές πώλησης.

Μεγάλος χαμένος της κυβερνητικής απάθειας είναι ο μικρός επιχειρηματίας και επαγγελματίας. Αυτός που στην περίπτωση που έχει κόκκινο δανεισμό θα βρεθεί προ τελεσιγράφων από την τράπεζα και ενώ προσπαθεί να κρατήσει το καράβι πάνω από το νερό, δεν έχει πού να απευθυνθεί για χρηματοδότηση.

Γιατί να ασχοληθεί όμως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του; Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση του κομματικού στρατού και των ημετέρων και όχι ο αγώνας του μικρομεσαίου να σώσει την επιχείρησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανικανότητα ή δόλος; Σημασία έχει ότι η μεσαία τάξη καταστρέφεται και η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα σφυρίζει αδιάφορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.