Επίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Κυβέρνηση για την χρήση δακρυγόνων στους συνταξιούχους

Επίθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Κυβέρνηση για την χρήση δακρυγόνων στους συνταξιούχους

Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ. ΑΡ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, σχετικά με την ρίψη χημικών στην πορεία των συνταξιούχων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι συνταξιούχοι που διαδήλωναν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κατρούγκαλου, αντί του κ. Πρωθυπουργού  συνάντησαν τα ΜΑΤ και εκδιώχθηκαν με δακρυγόνα και χημικά. Ο κ. Τσίπρας όφειλε να τους δεχθεί και να τους ακούσει και όχι απλά να επικρίνει τον Υπουργό του για κακομεταχείριση των διαδηλωτών. Ο δε κ. Τόσκας φαίνεται ότι έχει εθιστεί στο γεγονός ότι η ίδια η Κυβέρνηση, αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκηρύσσουν πλέον συχνά τις ενέργειες του στο Υπουργείο. Η ταχεία αναδίπλωσή του για τη χρήση χημικών σε διαδηλώσεις τον καθιστά αναξιόπιστο, τόσο για τις πράξεις του όσο και για τις παραλείψεις του, και θέτει από μόνη της ζήτημα φερεγγυότητας της πολιτικής του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Πρόθυμοι και μοιραίοι», αλλά χωρίς βούληση.

Στους καπνούς των χημικών έξω από το περίκλειστο με κλούβες Μέγαρο Μαξίμου, εναντίον των συνταξιούχων, χάνεται και το τελευταίο αφήγημα περί κοινωνικής ευαισθησίας της «πρώτης φοράς Αριστερά» και «Προστασίας του Πολίτη».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τα επεισόδια στην πορεία των συνταξιούχων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Πρωθυπουργός της πρώτης φοράς Αριστερά, που κατάργησε το ΕΚΑΣ και τσάκισε τις επικουρικές συντάξεις, έχει μονίμως κλούβες που κλείνουν τη δίοδο προς το Μαξίμου.

Όταν οι συνταξιούχοι προσπαθούν να περάσουν και απωθούνται με δακρυγόνα, δηλώνει εξοργισμένος για την αστυνομική βία.

Κ. Τσίπρα, λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.