ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Διαλέξεις για το Αλτσχάιμερ από την κόρη του Γ. Παπανδρέου (φωτό)

Διαλέξεις για το Αλτσχάιμερ από την κόρη του Γ. Παπανδρέου (φωτό)

Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου χαράζει την δική της πορεία ως ερευνήτρια καθώς στα 25 της και μετά τις σπουδές βιολογίας στο Imperial College του Λονδίνου ολοκληρώνει το διδακτορικό της στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

Μάλιστα, κατάφερε να βρίσκεται στο βήμα του σημαντικότερου συνεδρίου έρευνας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε χώρες της Ευρώπης. Τα «Networks Marie Curie» σχηματίζονται από ερευνητές, διδακτορικούς φοιτητές και εταιρείες της Ευρώπης και ελάχιστα από αυτά επιτυγχάνουν να χρηματοδοτηθούν από την Eυρωπαϊκή Enωση για να κάνουν την έρευνα τους. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου συμμετείχε ως διδακτορική φοιτήτρια και ήταν από τις τυχερές γιατί χρηματοδοτήθηκε για τη διατριβή της, ενώ βρίσκεται στην ομάδα του βραβευμένου βιολόγου Νεκτάριου Ταβερναράκη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου παρουσίασε μπροστά στον μεγάλο προτζέκτορα της διαμορφωμένης αίθουσας του Creta Maris Beach Resort την εργασία της για τα αίτια της γήρανσης, τον  νευροεκφυλισμό και τη νέκρωση των νευρικών κυττάρων, καθώς και τη σχέση τους με άλλα νοσήματα, όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και τον καρκίνο.

Όπως μάλιστα έγραψε η ίδια στην επίσημη σελίδα του συνεδρίου, «το πάθος μου για τη βιολογία προέκυψε όταν γνώρισα έναν εμπνευσμένο δάσκαλο και επιστήμονα στο γυμνάσιο. Από τότε, το ταξίδι μου στον κόσμο της έρευνας και του πειραματισμού άρχισε. Το ενδιαφέρον μου στη νευρολογία, την επιγενετική και τη γήρανση του εγκεφάλου με έκαναν να αποφασίσω να υποβάλω αίτηση για αυτό το πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για εμάς τους ερευνητές σε πρώιμο στάδιο, να αλληλεπιδρούμε και να συνεργαζόμαστε με τους συμμαθητές μας, να μοιραστούμε το έργο και τις ιδέες μας και, τελικά, να αναπτυχθούμε ως επιστήμονες».

Η νεαρή Μαργαρίτα πάντως έχει και ένα ιδιαίτερο δέσιμο με την Κρήτη. Εκεί γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον τενίστα Χάρη Καπόγιαννη ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος Έλληνας τενίστας για το 2016. 

Οι δυο τους τα τελευταία χρόνια είναι αχώριστοι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα συζούνε. Οι γονείς της Μαργαρίτας έχουν γνωρίσει τον σύντροφό της αλλά προς το παρόν δεν βιάζονται για τον γάμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.