ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Έντονο παρασκήνιο για την υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία – Ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος

Έντονο παρασκήνιο για την υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία – Ποιος θα είναι τελικά ο υποψήφιος

Ο Χρήστος Παπαστεργίου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής και δημοτικός σύμβουλος με τον Γιάννη Μπουτάρη θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό αποφασίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιφερειακή συνέλευση του ΚΙΝ.ΑΛ. η οποία συνεδρίασε στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών.

Ωστόσο, πριν την συνέλευση προηγήθηκε ένα απίστευτο παρασκήνιο της τελευταίας στιγμής το οποίο έφερε τα πάνω κάτω στην υποψηφιότητα από πλευράς ΚΙΝΑΛ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες για υποψήφιος προοριζόταν ένα δυναμικό στέλεχος της νέας γενιάς, ο π. υφυπουργός και βουλευτής Άγγελος Τόλκας. Όλο το τελευταίο διάστημα ο κ. Τόλκας είχε γίνει δέκτης ισχυρών πιέσεων από την Χαριλάου Τρικούπη να είναι υποψήφιος μιας και θεωρείτο ότι θα μπορούσε να αναπτύξει ιδιαίτερη δυναμική και υπό προϋποθέσεις να γινόταν η έκπληξη των εκλογών. Ο κ. Τόλκας αποδέχτηκε τελικά την πρόταση των επιτελών της Χαριλάου Τρικούπη στα μέσα της εβδομάδας.

Ωστόσο, μέσα σε δυο εικοσιετράωρα και μετά από ένα έντονο παρασκήνιο διαμηνύθηκε από συγκεκριμένους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στον κ. Τόλκα ότι «καλό είναι να αποσύρει το ενδιαφέρον για την υποψηφιότητα λόγων κάποιων αντιδράσεων από μέρος στελεχών» ενώ “φωτογραφίστηκε” ως πιθανή η υποψηφιότητα του κ. Παπαστεργίου.

Τελικά, σύμφωνα με το myportal.gr στη διάρκεια της συνέλευσης του Σαββάτου ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου στην εισήγησή του έκανε γνωστό πως το Περιφερειακό Γραφείο που συνεδρίασε νωρίτερα ομόφωνα εισηγείται ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον Χρήστο Παπαστεργίου

Συμφωνα με το voria.gr “o κ. Τόλκας ο οποίος ήταν παρών δήλωσε ότι τον ενδιέφερε η υποψηφιότητα για την Κεντρική Μακεδονία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι «του είχε γίνει πρόταση από τους κ. Όθωνα και Πρωτόπαπα, εκ μέρους της Φώφης Γεννηματά την οποία και είχε αποδεχτεί. Εξέφρασε, επίσης διαφωνίες για τη διαδικασία με την ελήφθη η τελική απόφαση ενω δήλωσε οτι αποσύρει την υποψηφιότητά του».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Μαγκριώτη με τον κ. Κεγκέρογλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr σε αυτή τη συνάντηση ο κ. Μαγκριώτης είπε πως ο ίδιος θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος αλλά τόνισε ότι η απόφαση δεν είναι φρόνιμο να ληφθεί τώρα, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ευρύτατου σχήματος, πέρα από τα στενά όρια του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το voria.gr, ο κ. Κεγκέρογλου επέμενε πως η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί απόψε κι έτσι η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μαγκριώτη δεν ετέθη ουσιαστικά προς συζήτηση. Μάλιστα ο πρώην υπουργός δεν παρέστη καν στη διαδικασία καθώς, εκτός των άλλων, δεν είναι και μέλος της περιφερειακής συνέλευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.