ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αναφορά του ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο για ευθύνες υπουργών του Κ. Καραμανλή

Αναφορά του ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο για ευθύνες υπουργών του Κ. Καραμανλή

Την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκαν βουλευτές του ΚΙΝΑΛ καταθέτοντας αναφορά με αφορμή το βούλευμα του C4I του έργου δηλαδή για την ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων.

H αντιπροσωπεία των βουλευτών ζητάει απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i καθώς όπως λένε, δεν έφτασε πότε στη Βουλή.

Με το επίμαχο βούλευμα (1732/2018) παραπέμπονται σε δίκη 18 κατηγορούμενοι ωστόσο όπως αναφέρουν σε αυτό διαπιστώνεται ότι 3 υπουργοί της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή (Προκόπης Παυλόπουλος, Χρηστος Μαρκογιαννάκης και Βύρων Πολύδωρας), ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

«Σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος (βλ. 1η σελίδα 20ου φύλλου επ) προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της οικείας σύμβασης, καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)» επισημαίνεται στην αναφορά των βουλευτών.

Με την αναφορά τους, οι βουλευτές γνωστοποιούν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα ερωτήματα που έχουν απευθύνει και στον υπουργό Δικαιοσύνης για το ζήτημα και καταλήγουν : «Διά της παρούσης δε αναφορά μας, θέτουμε σε γνώση Σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Συμφωνά με πληροφορίες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναμένεται να ζητήσει όλο το υλικό που είχε φθάσει στη Βουλή προκειμένου να μελετήσει ποια στοιχεία πήρα στα χέρια της η αντιπροσωπεία από τους ανακριτές που τότε διενεργούσαν την έρευνα.

Αντίδραση Μαρκογιαννάκη

Σε αντιπερισπασμό εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, μόνο και μόνο γιατί ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και στελεχών της κυβέρνησής του, απέδωσε όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την εμπλοκή του ονόματός του στο θέμα της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος για τη στάση που έχει τηρήσει για το ίδιο θέμα η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, ο πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σήμερα στα Χανιά, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες και το χρονικό διερεύνησης του θέματος από τη Βουλή των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και το θέμα, όσον αφορά το πρόσωπό του, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

«Και ενώ, λοιπόν, το ξέρουν αυτό, έρχονται σήμερα και αναμοχλεύουν το ζήτημα μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό, επειδή ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, του αδελφού του, του κ, Χρυσοχοϊδη και του κ. Μαλέσιου», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση που έχει κρατήσεις η ΝΔ έως σήμερα, τονίζοντας ότι δεν τον έχει υπερασπιστεί.

«Έρχεται, λοιπόν, το ΚΙΝΑΛ και κάνει αυτό το εγχείρημα για αντιπερισπασμό προφανέστατα. Ενώ η ΝΔ γνωρίζει όλα αυτά τα οποία έγιναν και ενώ έπρεπε να βγει γιατί βάλλονται στελέχη της -και μιλάω πάντα για τον εαυτό μου- και να πεί ότι εδώ κύριοι κάνετε αθλιότητα, σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός και αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω. Αν είναι κάποια μυστική διαγραφή μου και δεν το ξέρω και δεν είναι πια στέλεχος της ΝΔ. Είχα την απαίτηση από το κόμμα μου, που τόσα χρόνια υπηρετώ, που ό,τι έκανα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ό,τι έκανα για το σύστημα ασφαλείας, δεν ήταν προσωπική πολιτική αλλά ήταν πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπηρετούσα. Να βγει και να πει ότι όσον αφορά τον Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού και είστε άθλιοι που επανέρχεστε» υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.