Τι συζήτησαν Φ.Γεννηματά και Γ.Παπανδρέου για ΚΙΝΑΛ και ψηοφοδέλτια

Τι συζήτησαν Φ.Γεννηματά και Γ.Παπανδρέου για ΚΙΝΑΛ και ψηοφοδέλτια

Λίγο πριν τις 21:00 ολοκληρώθηκε το πολυσυζητημένο ραντεβού της Φώφης Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Το τατ α τετ πραγματοποιήθηκε σε γραφείο της οδοή Ακαδημίας, ωστόσο καμία από τις δύο πλευρές δεν αποκαλύπτει προσώρας τι ακριβώς συζητήθηκε.

Η μόνη «διαρροή» που έκαναν είναι ότι η Φώφη Γεννηματά και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, έκαναν «μια αναλυτική συζήτηση για την πορεία προς το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ».

Το ραντεβού ξεκίνησε στις 19:00 υπό άκρα μυστικότητα καθώς κρατούνταν ως… επτασφράγιστο μυστικό ο χώρος και ο χρόνος της συνάντησης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, έλειπε το προηγούμενο διάστημα σε αλλεπάλληλα ταξίδια στο εξωτερικό και γύρισε χθες το βράδυ από τον Αγιο Δομίνικο όπου μετείχε σε εκδήλωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Είχαν και άλλο μυστικό ραντεβού

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr Γεννηματά και Παπανδρέου είχαν και μία ακόμη συνάντηση, δύο ημέρες πριν αναχωρήσει ο πρώην πρωθυπουργός για το εξωτερικό, η οποία ωστόσο κρατήθηκε μυστική. Εκεί ανανέωσαν το ραντεβού τους για απόψε, ενόψει και της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ την Παρασκευή αλλά και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου.

Τι ζήτησε η Γεννηματά

Οπως ανέφεραν πληροφορίες, στη συνάντηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επρόκειτο να ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου διευκρινίσεις για τις «διαρροές» από στελέχη που πρόσκεινται στο ΚΙΔΗΣΟ, που εμφανίζουν τον πρώην πρωθυπουργό να διαφωνεί με μια σειρά επιλογών της Γεννηματά. Εκτός από την στάση του ΚΙΝΑΛ στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία είδε με θετικό μάτι ο Γ. Παπανδρέου, διαφωνίες φέρεται να διατυπώνει και ως προς την σύγκληση του εκτάκτου καταστατικού συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ τον Μάρτιο. Εκεί θα εκλεγούν νέοι σύνεδροι οι οποίοι θα εκλέξουν με την σειρά τους νέα όργανα, που θα μετέχουν στο ενοποιημένο πλέον Κίνημα Αλλαγής και τα κόμματα και οι κινήσεις που μετέχουν σε αυτό θα «ουδετεροποιηθούν».

Αυτό σημαίνει ότι θα πάψουν να λειτουργούν τα όργανα των κομμάτων (κεντρικές επιτροπές, εκτελεστικές επιτροπές κλπ) που μετέχουν στο εγχείρημα, τόσο στο ΠΑΣΟΚ (που το έχει κάνει πράξη ήδη) όσο και στο ΚΙΔΗΣΟ. Στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ αντιτείνουν ότι εδώ και δύο χρόνια, από το 2017 που εντάχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής, δεν έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά κάποιο όργανο του κόμματος.

Παράλληλα, στόχος της Φώφης Γεννηματά, είναι να εκπέμπει πλέον το ΚΙΝΑΛ ενιαία γραμμή σε όλες τις εκφάνσεις του, συπειρώνοντας και όχι διχάζοντας το εκλογικό κοινό του ενόψει εκλογών. Επ’ αυτού θα ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να συνδράμει ουσιαστικά στην προεκλογική μάχη με παρουσία και το ιστορικό βάρος που φέρει το όνομά του για την παράταξη.

Εφόσον αυτά και όποιες άλλες διαφωνίες επιλυθούν, δεν πρόκειται να υπάρξει αντίρρηση από την Γεννηματά να μετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Αχαΐα.

Τα «παράπονα» Παπανδρέου

Στο τραπέζι αναμένονταν να πέσουν πάντως και ενστάσεις από την πλευρά του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βλέπει δημοσιεύματα εις βάρος του «να φύγει ο ταξιδευτής να αναπνεύσει το ΚΙΝΑΛ» τα οποία χρεώνει στην Χ. Τρικούπη.

Στο ΚΙΔΗΣΟ, έχουν τον φόβο ότι στελέχη του ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν τον Γ. Παπανδρέου στα ψηφοδέλτια. «Κάποιοι λένε ότι ο Παπανδρέου είναι τοξικός, ότι θα χάσουμε στην Αχαΐα 3 μονάδες αν κατέβουμε με τον πρώην πρωθυπουργό στα ψηφοδέλτια, είναι η ώρα να τελειώνουμε με ό,τι εκφράζει το παλιό» λένε στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ. «Κάποιοι θέλουν να τελειώνουμε και με τον Παπανδρέου και με τον Βενιζέλο» προσθέτουν.

Αυτούς τους φόβους επιχειρούν να διασκεδάσουν από την Χ. Τρικούπη λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και περίπτωση να είναι εκτός ψηφοδελτίων οι Παπανδρέου-Βενιζέλος.

Διαψεύδουν επίσης ότι τα δημοσιεύματα προέρχονται από την Χ. Τρικούπη ή απηχούν απόψεις της Φώφης Γεννηματά, θεωρούν «γελοιότητες» τα περί συμπόρευσης Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ και περί σκέψεων να πάει για επίτροπος μετά από πρόταση του κυβερνώντος κόμματος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση και οι δύο πλευρές συμφωνούν πως η αβεβαιότητα που έχει επισυμβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες μόνο κακό κάνει στο Κίνημα Αλλαγής και εκφράζουν αισιοδοξία ότι βρέθηκε τελικά η «χρυσή τομή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.