Η παροχολογία συνεχίζεται – Αλ. Χαρίτσης: «Θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις πριν τις δημοτικές»

Η παροχολογία συνεχίζεται – Αλ. Χαρίτσης: «Θα γίνουν χιλιάδες προσλήψεις πριν τις δημοτικές»

«Η απόφαση για τις βουλευτικές εκλογές θα ληφθεί με καθαρά πολιτικούς όρους, όχι με τεχνικούς», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξει κανένα τεχνικό πρόβλημα για τις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου.

Στα όρια θεσμικής εκτροπής οι υπαινιγμοί για νοθεία

Το υπουργείο Εσωτερικών είναι πανέτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι οι υπαινιγμοί της για σχέδιο νοθείας στις εκλογές «είναι απαράδεκτοι και αγγίζουν τα όρια της θεσμικής εκτροπής».

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «αυτή η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις μεγάλες προκλήσεις, καθώς έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και έλυσε με εθνικά επωφελή τρόπο την ιστορική εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Τώρα προέχει η υλοποίηση των θετικών μέτρων για την ελάφρυνση της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Χιλιάδες προσλήψεις πριν τις δημοτικές εκλογές

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει χιλιάδες προσλήψεις στην Παιδεία, την Υγεία και την Αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και οι 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, για τις οποίες διαβεβαίωσε ότι οι επιτυχόντες θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους πριν από τις δημοτικές εκλογές.

«Η ΝΔ από τη μία ζητά την επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις, που σημαίνει πάγωμα των προσλήψεων και από την άλλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν κάνει προσλήψεις στην υγεία. Η υποκρισία έχει και τα όριά της», πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Για ψήφο αποδήμων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο αρμόδιος υπουργός έκανε λόγο για «ένα εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα που καμία κυβέρνηση δεν τόλμησε να αγγίξει μέχρι τώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς συστήσαμε με διακομματική συναίνεση, επιτροπή με επιστήμονες εγνωσμένου κύρους που για πρώτη φορά αντιμετωπίζει το ζήτημα με θεσμική σοβαρότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.