ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξανά στο προσκήνιο ο Πέτρος Ευθυμίου – Ποια θέση αναλαμβάνει στο ΚΙΝΑΛ

Ξανά στο προσκήνιο ο Πέτρος Ευθυμίου – Ποια θέση αναλαμβάνει στο ΚΙΝΑΛ

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ο π. Υπουργός και πρώην Πρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ Πέτρος Ευθυμίου, αναλαμβάνει το συντονισμό των θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι ο μέχρι σήμερα συντονιστής των θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιος βουλευτής.

Σε δήλωση του, ο πρώην υπουργός Π. Ευθυμιου σημειώνει: «Είμαστε στη στιγμή που η χώρα πρέπει να εγκαινιάσει μία ιστορική στροφή, που θα βγάλει τον τόπο οριστικά από την κρίση, και θα ανοίξει το δρόμο στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Με μία οικονομία που θα δουλεύει για όλους, παράγοντας νέο πλούτο, νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη».

Τονίζει δε ότι «για αυτό το στόχο υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: Πρώτον, να συντριβεί ο λαϊκισμός και η μιζέρια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, να υπάρξει ένας ισχυρός Ευρωπαϊκός Σοσιαλδημοκρατικός πόλος, που θα συμβάλει στην διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και σταθερότητας, καθώς και στην προώθηση πολιτικών που θα διασφαλίζουν το κοινωνικό κράτος με όρους βιωσιμότητας και όχι επιδομάτων. Και που θα προωθεί παράλληλα τα μείζονα εθνικά συμφέροντα με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Κατά τον Π. Ευθυμίου «επιβάλλεται η στράτευση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, στην ιστορική κοιτίδα της Δημοκρατικής Παράταξης, προκειμένου να υπάρξει αντίβαρο σε μία ανεξέλεγκτη και αλαζονική δεξιά διακυβέρνηση και σε μία καταστροφική μείζονα αντιπολίτευση. Στην οποία δεν θα πρέπει να βρεθεί ο ανεύθυνος και καταστροφικός ΣΥΡΙΖΑ, που θα διψά να επανέλθει στην εξουσία με κάθε κόστος στην κοινωνική ειρήνη και οικονομική πρόοδο».

Για να καταλήξει: «Είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας όλων των προοδευτικών πολιτών στο Κίνημα Αλλαγής, τη μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα την επόμενη μέρα».

Η πορεία του Πέτρου Ευθυμίου

Ο Πέτρος Ευθυμίου είναι ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος, τον Σεπτέμβρη του 1974. Συμμετείχε ενεργά στον οργανωμένο αντιδικτατορικό αγώνα. Στην πολιτική του διαδρομή συνέβαλε ως ειδικός σύμβουλος στην συγκρότηση και δράση του Υφυπουργείου Νέας Γενιάς το 1982-1985, ενώ υπήρξε και Γενικός Γραμματέας Τύπου το 1985. Τα επόμενα 14 χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής και δημοσιογράφος. Το 1998 έλαβε το πρώτο Βραβείο Δημοσιογραφικής Αριστείας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Το 1999 εξελέγη ευρωβουλευτής, και στη συνέχεια υπηρέτησε ως Υπουργός Παιδείας το διάστημα 2000-2004. Από το 2004 εξελέγη σε τρείς εκλογικές αναμετρήσεις βουλευτής στην Β’ Αθήνας. Το 2006-2007 υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Από το 2004 ως το 2012, δραστηριοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), τον μεγαλύτερο Διεθνή Διακρατικό Οργανισμό μετά τον ΟΗΕ.

Εξελέγη πρώτα αντιπρόεδρος (2006) και μετά Πρόεδρος (2007) της Επιτροπής Οικονομικών και Περιβάλλοντος. Το 2009, στο Βίλνιους της Λιθουανίας εξελέγη πρώτος σε ψήφους Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης ενώ την επόμενη χρονιά (2010), στο Όσλο, εξελέγη Πρόεδρος. Το 2011 επανεξελέγη Πρόεδρος στο Βελιγράδι, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ομοφώνως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 2012, επελέγη ως fellow, στο ιστορικό Weatherhead Center for International Affairs του School of Government του Harvard. Το 2012-2013 δούλεψε ερευνητικά στο Χάρβαρντ στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων και των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων. Από το 2013, έχει επιστρέψει στον ιδιωτικό τομέα και ειδικότερα στην ερευνητική δημοσιογραφία σε θέματα διεθνούς και Ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς και οικονομικής ανάπτυξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.