ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Z. Kωνσταντοπούλου: «Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων με την Τουρκία»

Z. Kωνσταντοπούλου: «Άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων με την Τουρκία»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε υπέρ της άμεσης επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια, εκτιμώντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει η αμφισβήτηση εκ μέρους της Άγκυρας.

Την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων με την Τουρκία αξίωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει τις διμερείς σχέσεις με τη γειτονική χώρα.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υποστήριξε ότι «είναι πολλές οι δεκαετίες που η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και αυτός ο επεκτατισμός από πλευράς των τουρκικών κυβερνήσεων είναι απολύτως προβλέψιμος».

«Οφείλουμε άμεσα και θα όφειλε κάθε πατριωτική κυβέρνηση να κάνει κάποια αυτονόητα πράγματα, ένα από αυτά είναι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 10 μίλια ούτως ώστε να αντιστοιχούν πλήρως στον εναέριο χώρο μας» έσπευσε να προσθέσει.

Και συμπλήρωσε: «Έτσι θα τελειώσει αυτή η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της επέκτασης των ναυτικών μιλίων από τα έξι στα 12 μίλια είχε τεθεί και τους προηγούμενους μήνες από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είχε αναφερθεί στα ελληνοαλβανικά και ελληνοϊταλικά σύνορα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναφορά αυτή, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα, η οποία ξεκαθάρισε ότι μία αντίστοιχη ενέργεια στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα θα σήμαινε casus belli (σ.σ. αιτία πολέμου).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.