ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

H Zωή Κωνσταντοπούλου ζητά να συμμετέχει στο debate

H Zωή Κωνσταντοπούλου ζητά να συμμετέχει στο debate

Σε ανακοίνωσή της, η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί να συμμετάσχει στο ντιμπέιτ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως επίσης και οι επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Να συμμετάσχουν στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές 2019 ζητούν η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε ανακοίνωση του κόμματος, σημειώνεται ότι ζητείται η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο ντιμπέιτ, λόγω του θεσμικού της ρόλου ως προέδρου της Βουλής, το 2015, αλλά και λόγω του ποσοστού που συγκέντρωσε η Πλεύση Ελευθερίας στις ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται πως, συγκεντρώνοντας ποσοστό 1,61%, η Πλεύση Ελευθερίας αναδείχθηκε όγδοο κόμμα στις ευρωεκλογές 2019.

Στην ανακοίνωση ζητείται επίσης η συμμετοχή και άλλων κομμάτων που ξεχώρισαν στις ευρωεκλογές, όπως το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, εφόσον επιθυμούν να έχουν εκπρόσωπο στο ντιμπέιτ.

«Η παρουσία μας απέναντι στον κύριο Τσίπρα και στον κύριο Μητσοτάκη, όπως και στους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς, είναι αναγκαία σε αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές για τη χώρα και ελπίζουμε να μην έχουν λόγους να φέρουν αντίρρηση για αυτή», καταλήγουν η Πλεύση Ελευθερίας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

​Στο μεταξύ, τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αναζήτηση νέας ημερομηνίας για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, καθώς η εκλογή προέδρου της Κομισιόν φαίνεται πως θα συμπαρασύρει την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη της Κουμουνδούρου ανέφεραν το βράδυ της Παρασκευής πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοικτός σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία», καθώς η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ ενδέχεται να μην έχει ολοκληρωθεί στις 1 Ιουλίου.

Κατά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. «Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο», πρόσθεσαν τα ίδια στελέχη.

Καταλήγοντας, κάλεσαν τα υπόλοιπα κόμματα «να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε αρχικά το ζήτημα με χιούμορ σχολιάζοντας ότι «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορώ να βγω με skype από τις Βρυξέλλες».

Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι το ζήτημα θα το εξετάσει η διακομματική γιατί υπάρχει όντως θέμα «καθώς δεν θα μπορώ να είμαι στην Αθήνα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα βγει λευκός καπνός για την επόμενη ηγεσία της ΕΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, το πρωί της Παρασκευής επικοινώνησε με τη ΝΔ από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος δήλωσε την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Ηλιόπουλος πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του ντιμπέιτ είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Η ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δέχθηκε ως εναλλακτική ημέρα διεξαγωγής του ντιμπέιτ την 27η Ιουνίου.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις του κ. Ηλιόπουλου με τα άλλα κόμματα (ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) τα οποία επίσης έπρεπε να μεταβάλουν τον προγραμματισμό τους, με τη ΝΔ να προτείνει ως τρίτη εναλλακτική ημέρα την 28η Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την Πειραιώς, ο κ. Ηλιόπουλος αργά το απόγευμα ενημέρωσε τη ΝΔ ότι δεν έχει καταστεί δυνατόν μέχρι στιγμής να βρεθεί κοινή ημερομηνία με τα άλλα κόμματα για την διεξαγωγή του ντιμπέιτ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη ΝΔ σχολίασαν εξάλλου ότι «κατά τα λοιπά οι σημερινές δηλώσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι επιθυμούν τους παράλληλους μονολόγους, ενώ εκείνος τάχα τον διάλογο είναι δηλωτικές της αδιόρθωτης αλαζονείας του. Πόσο μάλλον όταν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιχειρούν να βρουν μια λύση σε ένα πρόβλημα που ουδόλως προκάλεσαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.