ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Γ. Βαρουφάκης: «Κάνουμε αγώνα κατά αυτού που θα χτιστεί πάνω σε αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Γ. Βαρουφάκης: «Κάνουμε αγώνα κατά αυτού που θα χτιστεί πάνω σε αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στην πλατεία Κορνάρου στο Ηράκλειο, μίλησε σε υποψήφιους ψηφοφόρους του ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜεΡΑ 25, σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας πως «επιδίδονται σε μια σκανδαλολογία», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων, πως «οι κυβερνήσεις φεύγουν και τα μνημόνια μένουν».

«Από τη στιγμή που λένε “ναι” σε ότι φέρνει το Eurogroup και η τρόικα, επί της ουσίας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συμφωνούν και επιδίδονται σε μία σκανδαλολογία για να διαφωνούν και κάπου.

Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η κακοφωνία που διώχνει τους νέους από την πολιτική» είπε ο Βαρουφάκης στην ομιλία του και πρόσθεσε: «ο στόχος μας είναι ο ανένδοτος αγώνας εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία θα θεμελιώσει και θα χτίσει, πάνω στο οικοδόμημα του 4ου μνημονίου του κ. Τσίπρα, την πιο παρασιτική στυγνή ολογαρχία».

Ο Βαρουφάκης έχει ήδη τονίσει πως αποκλείει κάθε συνεργασία με τα δύο μεγάλα κόμματα, ενώ είπε ότι στην ομιλία του πως αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε έξοδο από το μνημόνιο, ήταν επί της ουσίας το 4ο μνημόνιο και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα εφαρμόσει το μοντέλο της Λετονίας.

«Εμείς δεν κάνουμε αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάνουμε αγώνα κατά αυτού που θα χτιστεί πάνω σε αυτό που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τρίπτυχό μας είναι ο ευρωπαϊκός διεθνισμός, ο οικονομικός ορθολογισμός και η κοινωνική απελευθέρωση. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για να υπάρχει υπεύθυνη εναλλακτική ως ακόλουθο εκείνου του γενναίου «ΟΧΙ» που πρέπει να τους πούμε μέσα στη βουλή» σχολίασε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι προτάσεις Βαρουφάκη για επιχειρηματικότητα και δημόσια περιουσία

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΜέΡΑ25 οι οποίες μεταξύ άλλων είναι κίνητρα στη νεοφυή επιχειρηματικότητα με 5ετή φορολογική και ασφαλιστική ασυλία, ένταξη στο ΙΚΑ όλων όσοι εργάζονται με μπλοκάκι πάνω από 8 ώρες την εβδομάδα στον ίδιο εργοδότη και δημόσιο σύστημα πληρωμών που δεν θα περνάει μέσα από τις τράπεζες. Επίσης αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Στο ερώτημα εάν η αντίδραση των δανειστών στη νομοθέτηση πολιτικών, για παράδειγμα την κατάργηση της προπληρωμής φόρων, χωρίς την έγκρισή τους είναι το Grexit, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «αν επιλέξουν να μας πετάξουν έξω από το ευρώ, ας το κάνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν θέλουμε το Grexit, αλλά δεν το φοβόμαστε γιατί θα έχει ένα κόστος, αλλά αυτό θα είναι πρόσκαιρο. Το πρόβλημα είναι η ερημοποίηση της χώρας μας. Όποιος φοβάται το Grexit πιο πολύ από την ερημοποίηση της χώρας εντός του ευρώ είναι υπεύθυνος για την ερημοποίηση που θα φέρει σε λίγο και την έξοδο από το ευρώ» και πρόσθεσε «αν χρειαστεί θα πάμε και σε εθνικό νόμισμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.