ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Φ.Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το λιβάνι»

Φ.Γεννηματά: «Ο κ. Τσίπρας απέφυγε το debate όπως ο διάολος το λιβάνι»

Η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τη χθεσινή αποχώρηση του Πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να μεταβεί στο Ηράκλειο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τσίπρας απέφυγε την τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπως ο διάολος το λιβάνι, “γιατί δεν ήθελε να αναδείξουμε τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές”.

«Χθες το βράδυ ήμουν στο Ηράκλειο και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί τη Δευτέρα να παραστεί στο debate, εμφανίστηκε με το κυβερνητικό αεροσκάφος σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές ότι δεν ήθελε το debate, το απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί δεν ήθελε να αναδείξουμε τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από τη Ρόδο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική και στον πρόεδρο της ΝΔ σχετικά με το ενδεχόμενο νέας εκλογικής αναμέτρησης με απλή αναλογική. «Θα αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική; O κ. Μητσοτάκης βρίσκει λόγια να πει για να εκβιάσει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τα αλλά την καταδικάζει. Εάν λέει δεν είναι αυτοδύναμος θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Αύγουστο. Θέλει ή να είναι μόνος και αυτοδύναμος ή απλή αναλογική και εκλογές. Θα αναλάβει λοιπόν την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική;», είπε.

Επίσης, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει απάντηση επί του ζητήματος «και επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι αν στην επόμενη Βουλή δεν βρεθούν 200 βουλευτές για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, τότε οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν θα γίνουν με απλή αναλογική. Επιπλέον και η συνταγματική αναθεώρηση στα περισσότερα άρθρα για να ολοκληρωθεί και μάλιστα με ένα προοδευτικό πρόσημο, χρειάζεται 180 βουλευτές».

Στο πλαίσιο αυτό, έστειλε το μήνυμα ότι «η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος για τον τόπο είναι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής” και κάλεσε όλους τους προοδευτικούς πολίτες «εδώ στην πατρίδα μου στα Δωδεκάνησα να μας εμπιστευτούν. Είμαστε μια δύναμη σταθερότητας, ομαλότητας με πίστη στην εθνική συνεννόηση και το έχουμε αποδείξει αυτό στην πράξη. Όσοι απογοητεύτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΝΔ για να γλυτώσουν το συντομότερο από τον κ. Τσίπρα, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν και να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα».

«Είμαστε περήφανοι για αυτή την προοδευτική ταυτότητα και μπορεί να είναι πολύτιμη και για το παρόν και για το μέλλον του τόπου», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.