Σε κρίση πανικού το ΚΙΝΑΛ – «Καρφιά» σε Φ.Γεννηματά από Δ.Κρεμαστινό, Στ.Μαλέλη & Ε.Καϊλή

Σε κρίση πανικού το ΚΙΝΑΛ – «Καρφιά» σε Φ.Γεννηματά από Δ.Κρεμαστινό, Στ.Μαλέλη & Ε.Καϊλή

Μόνο μια ωραία ατμόσφαιρα δεν είναι στο ΚΙΝ.ΑΛ. Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να θεωρούσε πως με το ποσοστό του 8% στις εθνικές εκλογές να γλίτωσε την κριτική, αλλά η εκτίμησή της δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Και αυτό διότι λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές άρχισαν τα όργανα, με στελέχη να εκφράζουν ανοικτά τον προβληματισμό τους για την επόμενη ημέρα.

Τα πρώτο… χτύπημα ήρθε από το Δημήτρη Κρεμαστινό, που δεν κατάφερε να εκλεγεί στα Δωδεκάνησα, καθώς το ΚΙΝ.ΑΛ δεν έλαβε έδρα, ο οποίος υποστήριξε πως η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. «Τσίπρας και Γεννηματά θα έπρεπε να συνομιλήσουν. Αν το έκαναν ήδη, μπορεί να ήταν και κυβέρνηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα κακά μαντάτα συνεχίστηκαν, με τον Σταμάτη Μαλέλη, να παραιτείται από γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος λόγω της διάστασης απόψεων με την Φώφη Γεννηματά για το στίγμα της μετεκλογικής πορείας του ΚΙΝ.ΑΛ. Ουσιαστικά ο κ. Μαλέλης άφησε αιχμές για τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛ σε ζητήματα συνεργασιών.

«Στη συνάντηση που είχα με την Φώφη Γεννηματά επικυρώθηκε αυτό που συμβαίνει εδώ και μήνες. Η διάσταση απόψεων και προσεγγίσεων για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβει η μεγάλη δημοκρατική παράταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Εύα Καϊλή για την επόμενη μέρα του κόμματος, μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η κ. Καϊλή το βράδυ της αναμέτρησης και με το Κίνημα Αλλαγής να λαμβάνει ποσοστό 8,10%, μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Action24 για τη σημασία του εκλογικού αποτελέσματος.

Στην ερώτηση αν στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει θέμα ηγεσίας, η Εύα Καϊλή απάντησε:

«Στο ΚΙΝΑΛ έχουμε πολλές συζητήσεις να κάνουμε», ανοίγοντας ουσιαστικά από μέρους της θέμα ηγεσίας για τη Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα.

Η κ. Καϊλή αναφέρθηκε και στο θέμα της απόστασης που υπάρχει ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η ευρωβουλευτής τόνισε χαρακτηριστικά για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ:

«Ο κ. Βενιζέλος θα λείψει από την ελληνική Βουλή. Κάθε απόφαση που παίρνει μια ηγετική ομάδα έχει κόστος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή, 12 Ιουλίου. Πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου, μετά τη διεξαγωγή των της Κυριακής και είναι σίγουρο πως η κ. Γεννηματά δεν θα αποφύγει την κριτική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.