Ελεύθερή Πατρίδα για Θεοφάνια: «Μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στην Ορθοδοξία»

Ελεύθερή Πατρίδα για Θεοφάνια: «Μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στην Ορθοδοξία»

Το πατριωτικό κόμμα «Η Ελεύθερή Πατρίδα» εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις κυβερνητικές απαγορεύσεις στους πιστούς για τα Θεοφάνια καταγγέλλοντας μεθοδευμένη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ στην Ορθόδοξη πίστη και στην Εκκλησία με αφορμή τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελεύθερης Πατρίδας:

Οι «Χριστιανομάχοι»

Εδώ και μήνες είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, αλλά μεθοδευμένης επίθεσης εναντίον της Ορθοδοξίας εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ προς την Εκκλησία, σε μια προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης του ρόλου της στην ελληνική κοινωνία με αφορμή το υγειονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Η χριστιανοφοβία που έντεχνα καλλιεργείται τόσο από πολιτικά κόμματα της Βουλής, αλλά και από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, διαπιστώνεται ότι στόχο έχει την σταδιακή απομάκρυνση του ελληνικού λαού από την Πίστη του και την αποδόμηση της Ορθοδοξίας ως συνεκτικού στοιχείου του ελληνικού έθνους.

Παράλληλα, η Ιεραρχία της Εκκλησίας άρχισε να συνειδητοποιεί πλέον ότι η πολιτική της συναλλαγής, της συμπόρευσης και της στήριξης στις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας απέτυχε οικτρά, εμφανιζόμενη στα μάτια του πολιτικού συστήματος ως μια χρήσιμη ΜΚΟ για την ανακούφιση της κοινωνίας από τις μνημονιακές πολιτικές.

Φθάνουμε δυστυχώς σε ένα κομβικό σημείο στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους όπου αποκαλύπτεται ένα βαθύ χάσμα των κυβερνώντων με την θρησκευτική πίστη και τις παραδόσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και η ίδια η πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη, ως θεσμικό σύμβολο της χώρας και του ελληνικού έθνους δείχνει την απαξίωση και τη δυσφορία της στις θρησκευτικές τελετές, τα σύμβολα του έθνους ακόμη και στον εθνικό ύμνο, θεωρώντας ‘τα προφανώς ως φαινόμενα «εθνοκεντρισμού» που δεν ταιριάζουν με την πολιτική της ιδεολογία και φιλοσοφία.

Τα 200 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την ελληνική επανάσταση θα είναι τραγικό να διχάσουν τον ελληνικό λαό σε καιρούς δύσκολους κοινωνικά και εθνικά, με αυτές τις νοοτροπίες και μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τους νεογενίτσαρους της κυβέρνησής του να συνέλθουν πριν είναι πολύ αργά. Η υπομονή έχει τα όριά της…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.