ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Και επίσημα η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γ.Τράγκα

Και επίσημα η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του Γ.Τράγκα

Κατατέθηκε εχθές στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων» από τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα.

Το pronews.gr ήταν εκεί να καλύψει το γεγονός.

Ακολουθεί το κείμενο τη ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος:

«Η γένεση του Κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» είναι η βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Είναι η κοινή απόφαση των Ελλήνων να προχωρήσουν χωρίς τις παλιές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων σε μια βαθύτατη τομή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, με ανανέωση των προσώπων και αναγέννηση των αρχών και των αξιών που χάθηκαν την τελευταία δεκαετία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού θέλει Ελευθερία. Θέλει ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι εκπτώσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς. Θέλει Κοινωνική Δικαιοσύνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αστυνομικά μέτρα και ένα αντιλαϊκό πρόσωπο εξουσίας.

Θέλει υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι ύβρεις στους εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται συνήθως όταν διαμαρτύρονται: «αγανακτισμένοι», «γραφικοί», «ψεκασμένοι» και «συνωμοσιολόγοι» χωρίς ποτέ η εκτελεστική εξουσία να προβληματίζεται για την κατάσταση του βιοτικού επιπέδου του λαού, την πείνα και την ανεργία που απλώνεται και βαθαίνει σε όλη τη χώρα.

Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» παίρνει σάρκα και οστά από χιλιάδες συμπολίτες μας που πιστεύουν βαθιά στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και στον υγιή πατριωτισμό που θέλει τη χώρα να είναι αξιοπρεπής, και όχι διαρκώς «ταπεινωμένη» και με κατεβασμένο το κεφάλι.

Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι» σε χαλεπούς καιρούς, συντίθεται και σχηματοποιείται από απλούς ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων και διαδρομών. Ανώνυμους και επώνυμους που ξεπερνούν τις παλιές διαχωριστικές κομματικές γραμμές και αγωνίζονται για την αναγέννηση της πατρίδας μας και την ανακοπή αυτού του πολιτικού και οικονομικού κατήφορου. Η υπάρχουσα γύρω μας και παντού πολιτική παρακμή, η σήψη και η κατάπτωση της πολιτικής ηθικής, είναι η κύρια πηγή της οικονομικής και κοινωνικής παρακμής.

Η Ελλάδα του 2021 αντιμετωπίζει σήμερα περίπου το διπλάσιο χρέος από αυτό με το οποίο εισήλθε στο μνημόνιο. Αντιμετωπίζει την άμεση απειλή να απωλέσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της στο Αιγαίο και μια τρομακτική ανεργία τριών εκατομμυρίων Ελλήνων που δημιουργεί απελπισία και απόγνωση στην Ελληνική κοινωνία. Με αυτά τα δεδομένα και χωρίς πολιτική αλλαγή και ανανέωση του πολιτικού σκηνικού δεν μπορεί να υπάρξει, όπως πιστεύουμε, ουδεμία ανάπτυξη για τον τόπο και καλύτερη τύχη για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων.

Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821, η Ελλάδα ζει μέσα στην παρακμή, τη γενική μελαγχολία, αναμένοντας μόνο χειρότερες ημέρες, κατώτερο βιοτικό επίπεδο, και οξύτερο δημογραφικό πρόβλημα.

Το Κίνημα «Ελεύθεροι Άνθρωποι», βαθύτατα δημοκρατικό και πατριωτικό, θα πορευτεί με κυρίαρχο πολιτικό όπλο και λόγο την ανθρωπιά και την λογική που απουσιάζει σήμερα από όλες τις πολιτικές αποφάσεις.

Το δικό μας Κίνημα, οι «Ελεύθεροι Άνθρωποι» επιδιώκουν να εκφράσουν την αναγκαία Εθνική σύμπραξη όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων για την αποκατάσταση τόσο της πληγωμένης Δημοκρατίας όσο και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταπατώνται εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα μας.

Πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουμε ως δύναμη αναγέννησης του πολιτικού συστήματος. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες πολίτες και κυρίως στους νέους που πιστεύουν βαθύτατα στην Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον υγιή πατριωτισμό.

Απευθυνόμαστε σε όσους πιστεύουν ότι είναι εθνικό καθήκον να αλλάξει ριζικά το παρακμιακό πολιτικό τοπίο. Καλούμε όσους συμμερίζονται την αγωνία μας να συστρατευθούν μαζί μας για την πολιτική αναγέννηση και κοινωνική ανάταξη της Ελλάδας μας.

Ο πρόεδρος του Κόμματος – Ιδρυτής

Γιώργος Τράγκας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.