Έρχονται εξελίξεις στον χώρο της Δεξιάς

Επίσημα ανακοινώνει αύριο (18/5) την κάθοδό της στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν η «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Ο πολιτικός σχηματισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται στα δεξιά της ΝΔ με δεδομένη την ύπαρξη του Θ.Τζήμερου αλλά προσδοκά να αντλήσει ψήφους από τους δυσαρεστημένους κεντρώους, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους της ΝΔ.

Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ» του Θάνου Τζήμερου, η «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ» του Φαήλου Κρανιδιώτη και η «ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις επόμενες εκλογές.

Την Τετάρτη λοιπόν και ώρα 19:00 θα ανακηρύξουν και επίσημα τη συνεργασία τους, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους.

Ο συνασπισμός, όπως είναι γνωστό, ονομάζεται «ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ».

Πρόεδρος, ως primus inter pares, θα είναι ο Θάνος Τζήμερος και αντιπρόεδροι, ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος αναλαμβάνει τον ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος και του de facto κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Ο κύριος στόχος του συνασπισμού είναι «να αποκτήσει θεσμική παρουσία στη Βουλή ο φιλελεύθερος πατριωτισμός» και να προωθηθούν οι ουσιαστικές, δομικές μεταρρυθμίσεις.

Στην κοινή τους πρόσκληση, οι τρεις πολιτικοί κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στον πατριωτισμό: «Για εμάς, πατριωτισμός είναι η θέληση να κάνουμε την Ελλάδα μια σοβαρή χώρα, που θα σέβεται τους πολίτες της και θα παράγει αγαθά, τεχνολογία, πολιτισμό και αξιοπρέπεια».

Θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι «το φιλελεύθερο οικονομικό μοντέλο: χαμηλοί φόροι, πληροφορική παντού, κατάργηση της σοβιετικής αντίληψης στον κεντρικό σχεδιασμό», θέσεις που άλλωστε υποστηρίζονται και από τις 3 πολιτικές ομάδες.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται επίσης και στη σημασία της ελληνικής εθνικής ταυτότητας. Οι τρεις πολιτικοί υπογραμμίζουν την ανάγκη αντίδρασης απέναντι στις πολιτικές της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης και τονίζουν το καθήκον της προστασίας της Δημοκρατίας από όσους την επιβουλεύονται: «Για εμάς, η σθεναρή αντίθεση στη μετατροπή της χώρας μας σε πολυπολιτισμικό οχλοπολτό είναι υποχρέωση.

Η Ελλάδα έχει εθνική ταυτότητα και εθνικές αξίες. Δεν πρόκειται να τις εκχωρήσουμε σε καμία ομάδα πολιτικού ή θρησκευτικού φανατισμού, σε καμία μηδενιστική αντίληψη που απεργάζεται την επιβολή ολοκληρωτισμού στη χώρα».

Εντός των επομένων  εβδομάδων θα αποτυπωθεί-λένε οι ίδιοι-και το «καθαρά» καρανλικό-σαμαρικό σχήμα των πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της ΝΔ, υπό την καθοδήγηση των Σ.Τσιτουρίδη, Π.Παναγιωτόπουλου, Ν.Νικολόπουλου, Θ.Σκορδά, Ν.Καραχάλιου κλπ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ξεκίνησαν από την Θεσσαλονίκη, οργανώνεται περί τα μέσα Ιουνίου νέα εκδήλωση στην Αθήνα με ατζέντα «εθνικά ζητήματα». 

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις τις επόμενες ώρες έρχεται ρεπορτάζ του pronews.gr για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο περί το κόμμα Μητσοτάκη αφού όλοι οι παραπάνω διεκδικούν το ρόλο των επιγόνων της πραγματικής ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!