Μ. Χρυσοβελώνη για Volkswagen: «Ερχεται διάταξη με αυστηρές κυρώσεις»

Μ. Χρυσοβελώνη για Volkswagen: «Ερχεται διάταξη με αυστηρές κυρώσεις»

«Έχει ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης και συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές» για τα αυτοκίνητα. Οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας σχετικά με τις πιθανές ενέργειες για την θεραπεία της όποιας βλάβης για το δημόσιο συμφέρον

Τη σύντομη κατάθεση νομοσχεδίου στο οποίο θα εμπεριέχεται διάταξη που θα προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για την παραβίαση των προδιαγραφών των αυτοκινήτων, διάταξη που θα καλύπτει και την περίπτωση του σκανδάλου παραποίησης των εκπομπών ρύπων από την αυτοβιομηχανία Volkswagen, προανήγγειλε η υφυπουργός Μεταφορών, Μ. Χρυσοβελώνη, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δ. Καμμένου.

Η Μ. Χρυσοβελώνη εκτίμησε ότι με την διάταξη αυτή «θα κάνουμε την διαφορά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες» κι αναφέρθηκε αναλυτικά στις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το ζήτημα. Η υφυπουργός Μεταφορών ενημέρωσε ότι το στην χώρα μας βρίσκονται 21,005 οχήματα Volkswagen με παραποιημένο λογισμικό κι επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν άμεσα για «πλήρη, αξιόπιστη» καταγραφή.

Η Μ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «έχει ξεκινήσει διαδικασία ανάκλησης και συμμόρφωσης με τις προδιαγραφές» για τα αυτοκίνητα και παρατήρησε ότι αυτή την στιγμή οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας σχετικά με τις πιθανές ενέργειες για την θεραπεία της όποιας βλάβης για το δημόσιο συμφέρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υφυπουργός Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι «με πολύ γρήγορους ρυθμούς θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» και σημείωσε ότι παράλληλα υπάρχουν σχετικές εξελίξεις στην υπόθεση από την δικαστική πλευρά, καθώς έχει σχηματιστεί αυτεπάγγελτα δικογραφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.