Μ. Παπαδοπούλου: «Με το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να εξυπηρετούνται και η αντιπροσωπευτικότητα και η κυβερνησιμότητα»

Μ. Παπαδοπούλου: «Με το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να εξυπηρετούνται και η αντιπροσωπευτικότητα και η κυβερνησιμότητα»

«Με το εκλογικό σύστημα θα πρέπει να εξυπηρετούνται και η αντιπροσωπευτικότητα και η κυβερνησιμότητα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πιστεύουμε στο σύστημα της αναλογικής εκπροσώπησης. Η ασυνεννοησία δεν έχει να κάνει με τον λαό, έχει να κάνει με τα κομματικά συμφέροντα. Πιστεύουμε ότι αυτό που ζητά ο ελληνικός λαός, τις συγκλίσεις, θα πρέπει το πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει την ωριμότητα να τις κάνει πράξη», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Ταυτόχρονα, επανέλαβε τη σταθερή θέση των ΑΝΕΛ υπέρ του ορίου 3% για την είσοδο των κομμάτων στη Βουλή, για εθνικούς λόγους.

«Ο ελληνικός λαός δεν ψηφίζει πια με ποσοστά της τάξης του 45%. Εκείνο που λέει στα κόμματα είναι “βρείτε τα”. Και εφόσον κληθούν να συγκυβερνήσουν, τότε πρέπει να υπάρξουν αναγκαστικά συγκλίσεις» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων «με το “δωράκι” των 50 ευρώ στο πρώτο κόμμα». Επίσης, υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καθίσουν να “τα βρουν” για το συμφέρον του ελληνικού λαού».

Η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΕΝ απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί ύπαρξης σχεδίων εξόδου από το ευρώ, λέγοντας: «Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγούμε από το ευρώ. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από το ευρώ. Δεν υπήρξε ποτέ ζήτημα εμπλοκής του στρατού στα εσωτερικά πράγματα της χώρας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι δημοκρατικές και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας».

Σχετικά με υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών τόνισε ότι «υπάρχει η διάσταση του δικαίου, η νομική, και καλό είναι να αφήσουμε τις διαδικασίες να εξελιχθούν όπως προβλέπει το νομικό μας σύστημα και το διεθνές δίκαιο και να μην παρεμβαίνουμε, ούτε εν είδει πολιτικής τοποθέτησης». «Υπάρχει, επίσης, η ανθρωπιστική διάσταση: Τι δίκη θα είναι αυτή, αν ποτέ γίνει, σε μία χώρα που καθιερώνει το ισλαμικό μοντέλο; Όποιος είχε διαβάσει το «Στρατηγικό βάθος», το βιβλίο του Νταβούτογλου, μπορούσε να δει που οδεύει η κατάσταση στη γειτονική χώρα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «η στάση της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας είναι αυτό που λέμε στις διεθνείς σχέσεις “αναθεωρητική”, δηλαδή, ακολουθεί εδώ και δεκαετίες μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδίκησης των δικών της συμφερόντων κατά παράβαση πολλές φορές του δικαίου». Χαρακτήρισε, δε, τις ενέργειες του Τούρκου πρέσβη ως πίεση προς αυτήν την κατεύθυνση, «όπως κάνει πάντα η Τουρκία». «Οι σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να διατηρήσουν την όποια ισορροπία έχουν- αυτή πρέπει να είναι η προσπάθεια. Δεν μπορούμε, πάντως, να παραβλέπουμε ότι η Τουρκία προβάλλει συνεχώς ηγεμονικές αξιώσεις στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι «υπάρχει μία διαφανής διαδικασία σε εξέλιξη για να μπει τέλος σε ένα καθεστώς που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια. Ο κ. Καμμένος τοποθετήθηκε από θέση αρχής». «Δεν λέμε να “πέσει μαύρο” σε κανάλια. Το μαύρο το έριξε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Θα πρέπει τα τηλεοπτικά κανάλια να λειτουργήσουν με έναν τρόπο που να είναι βιώσιμος, να μην έχουν ανάγκη από ξένα κεφάλαια για να επιβιώσουν, ούτε από μεγάλους δανεισμούς από το τραπεζικό σύστημα, που, είτε καταγγέλλονται, είτε δεν καταγγέλλονται με διάφορα τερτίπια. Υπάρχει πολύ συγκεκριμένη διαφημιστική πίτα, η οποία πρέπει να μοιραστεί», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και κατέληξε: «Είναι ατυχής και χωρίς υπόσταση η σύγκριση με το καθεστώς Ερντογάν της διαδικασίας που ακολουθείται στη χώρα μας για τις τηλεοπτικές άδειες».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.