Τ. Κουίκ: «Μνημείο θράσους η συνέντευξη του Α. Γεωργίου στους Financial Times»

Τ. Κουίκ: «Μνημείο θράσους η συνέντευξη του Α. Γεωργίου στους Financial Times»

Μνημείο θράσους χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου στους Financial Times.

“Και απειλεί τους πάντες και εκβιάζει τη Δικαιοσύνη, λίγο πριν καθίσει στο σκαμνί του δικαστηρίου κατηγορούμενος για παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ” αναφέρει ο Κουίκ και επισημαίνει:

“Ταυτόχρονα, για μία ακόμη φορά, οι προστάτες του στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στο ΠΟΤΑΜΙ, αλλά κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, όπου είναι εμφανές ότι τελεί υπό την ομηρία του Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουν την εκκωφαντική σιωπή. Αυτή η σιωπή δείχνει συνενοχή και στις απειλές και στους εκβιασμούς του Ανδρέα Γεωργίου. Επίσης, για μία ακόμη φορά, η σημερινή μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία αφήνει ακάλυπτο τον Κώστα Καραμανλή”.

Ο κ. Γεωργίου στην συνέντευξή του στους FT ανέφερε πως η απόφαση να προχωρήσει η δικαστική του υπόθεση, θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία και στην ελληνική κυβέρνηση και στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

“Εάν οι αξιωματούχοι των εθνικών στατιστικών υπηρεσιών δεν μπορούν να παρέχουν ακριβή στοιχεία χωρίς φόβο ότι θα τους σέρνουν για χρόνια στα δικαστήρια, τότε υπονομεύεται επικίνδυνα η ακεραιότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού της συστήματος” ανέφερε.

Ο κ. Γεωργίου συνέδεσε επίσης την υπόθεσή του με το χρέος αναφέροντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητά και την απομείωση του χρέους για τη Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους, εάν ο υπολογισμός του κρατικού χρέους κριθεί ότι είναι λανθασμένος; Δεν είναι λογικό. Το συνετό πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να ρυθμιστεί όλη αυτή τη ιστορία”. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.