ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Δ.Καμμένος για Ν.Φίλη: «Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για τον Χριστόδουλο»

Δ.Καμμένος για Ν.Φίλη: «Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για τον Χριστόδουλο»

Σκληρή κριτική ασκεί με ανακοίνωσή του ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος στον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο για «εμμονική στάση» του υπουργού απέναντι στην Εκκλησία, καθώς και για “σοβαρό ολίσθημα”, σημειώνοντας πως είναι το σοβαρότερο μέχρι σήμερα.

«Ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για έναν πνευματικό ηγέτη με πλούσια κοινωνική δράση που υπηρέτησε πιστά με πάθος και εργατικότητα και που δεν βρίσκεται πια εν ζωή», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τονίζει, αναφερόμενος στον κ. Φίλη: «Αφήστε στην  άκρη λοιπόν εγωισμούς και απόλυτες συμπεριφορές, περιοριστείτε στον βαρύνοντα ρόλο που σας έχει ανατεθεί και μπείτε επιτέλους σε έναν γόνιμο διάλογο με την Εκκλησία αφήνοντας τον λαό και την Ιστορία να κρίνει την εποχή του πιο αγαπητού Αρχιεπίσκοπου, του Αρχιεπίσκοπου της καρδιάς μας που με τα αγνά του κίνητρα ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει ολόκληρη τη χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρη Καμμένου:

«Ο κ. Φίλης, με την τελευταία συνέντευξη του, αποδεικνύει την εμμονική του στάση απέναντι στην Εκκλησιά, την Ορθοδοξία και τους εκπροσώπους της. Αυτή τη φορά ωστόσο με τις δηλώσεις του για ¨μη επιστροφή στην εποχή του Χριστόδουλου μιας και η Δεξιά του Κυρίου έχει παρέλθει¨ ξεπέρασε τα όρια μιλώντας για έναν πνευματικό ηγέτη με πλούσια κοινωνική δράση που υπηρέτησε πιστά με πάθος και εργατικότητα και που δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Η αναφορά του στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που ένωσε τον ελληνικό λαό, πάλεψε γι’ αυτόν και αγαπήθηκε όσο κανένας, αποτελεί ένα ακόμα ολίσθημα του, το σοβαρότερο του μέχρι σήμερα.

Να θυμίσω στον κ. Φίλη που έσπευσε να δηλώσει την δυσαρέσκεια του για την εποχή του Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, την διορατικότητα του όταν δήλωνε «μην πολεμάτε τους μετανάστες-πολεμήσατε τις αιτίες που οδηγούν σε εξαναγκαστικό εκπατρισμό και μετανάστευση, με κοινή προσπάθεια και με μια αγαστή, αλλά και κριτική συνεργασία με τα θεσμικά όργανα του Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, να αντισταθούμε στον αναδυόμενο πολύμορφο ρατσισμό και να συνεπικουρήσουν στην δημιουργία των προϋποθέσεων μιας αξιοπρεπούς και δημιουργικής ένταξης των αλλοδαπών σε έναν ειρηνικό χώρο ελπίδος, αγάπης και αλληλεγγύης.

Και όλα αυτά πριν καν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία και οδηγηθούμε σε μια πρωτόγνωρη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είμαι βέβαιος πως όλοι οι Έλληνες, μηδενός εξαιρουμένου, επιθυμούν να γυρίσουμε στην εποχή του Χριστόδουλου που τόσο αγάπησαν, πίστεψαν και ακολούθησαν. Αφήστε στην  άκρη λοιπόν εγωισμούς και απόλυτες συμπεριφορές, περιοριστείτε στον βαρύνοντα ρόλο που σας έχει ανατεθεί και μπείτε επιτέλους σε έναν γόνιμο διάλογο με την Εκκλησία αφήνοντας τον λαό και την Ιστορία να κρίνει την εποχή του πιο αγαπητού Αρχιεπίσκοπου, του Αρχιεπίσκοπου της καρδιάς μας που με τα αγνά του κίνητρα ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει ολόκληρη τη χώρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.