Μ. Παπαδοπούλου: «O πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα νησιά μας»

Μ. Παπαδοπούλου: «O πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα νησιά μας»

«Κάνουμε τιτάνιο αγώνα για να ενισχύσουμε τα νησιά μας» δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα aigaio365.gr, υποστηρίζοντας ότι για τους ΑΝΕΛ «η νησιωτικότητα είναι κορυφαίο ζήτημα».

Η εκπρόσωπος του κόμματος σημείωσε, ότι «ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα νησιά μας, για αυτό βρίσκεται συνεχώς σε ταξίδια σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, προκειμένου να μπορεί να αφουγκράζεται τα προβλήματα των κατοίκων, αλλά και να δίνει λύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βλέπουμε πως παρεμβαίνει, για παράδειγμα με την επανίδρυση της ΜΟΜΚΑ, αλλά και με την ανεκτίμητη βοήθεια που και οι στρατιωτικοί γιατροί προσφέρουν πλέον στους συμπολίτες μας των ακριτικών περιοχών».

Η κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, στη συνέντευξή της ξεκαθάρισε, ότι για τους ΑΝΕΛ «η νησιωτικότητα είναι κορυφαίο ζήτημα. Άλλωστε, αποτελεί επιταγή του Συντάγματος. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στηριχθούν τα νησιά και για αυτό γίνεται φιλότιμη προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, με την έννοια ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Υπογράμμισε δε, ότι «εξελίσσεται μια σκληρή διαπραγμάτευση, κατά την οποία, πολλές φορές, οι δανειστές με τις απαιτήσεις τους, αγνοούν το ελληνικό Σύνταγμα, όπως έγινε από την πρώτη μέρα που έφεραν το καθεστώς της λιτότητας στη χώρα μας».

Ερωτηθείσα για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, η κ. Παπαδοπούλου δήλωσε ότι:

«η άρση της εξαίρεσης του ΦΠΑ στα νησιά, υπήρξε η λιγότερο χειρότερη επιλογή για το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, όταν οι δανειστές ζητούσαν περαιτέρω περικοπές στο δημόσιο» και υποστήριξε ότι «στην περίπτωση που οι δανειστές επιμένουν στη μείωση του αφορολόγητου, η πρόταση των ΑΝΕΛ είναι η ταυτόχρονη μείωση, είτε του ΕΝΦΙΑ, είτε του ΦΠΑ, είτε του φόρου στις επιχειρήσεις».

Επίσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ δήλωσε ικανοποιημένη από το έργο της Έλενας Κουντουρά, λέγοντας:

«Τα τελευταία δύο χρόνια ο τουρισμός μας σημειώνει ρεκόρ, τόσο σε αριθμό τουριστών, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Για πρώτη φόρα γίνεται προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου -από τον Μάρτιο μέχρι και τον Νοέμβριο- αλλά και μια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού όλο το χρόνο. Οι μεγάλες πόλεις φέτος είχαν περισσότερους τουρίστες και τους χειμερινούς μήνες.

Έχουμε κλείσει μεγάλες συμφωνίες με tour operators, όπως επίσης και περισσότερες πτήσεις, προκειμένου να έρθουν περισσότεροι τουρίστες από όλο τον κόσμο σε έναν απόλυτα ελκυστικό προορισμό, όπως είναι η Ελλάδα. Ακόμη, γίνεται μια προσπάθεια να υπάρξουν διευκολύνσεις στα τσάρτερ, ώστε να μπορεί ο κόσμος να έρθει στη χώρα μας ευκολότερα. Ενισχύθηκε και συνεχίζει να ενισχύεται ο θεματικός τουρισμός, όπως είναι ο θρησκευτικός τουρισμός, καθώς επίσης δόθηκε έμφαση και στον εσωτερικό κοινωνικό τουρισμό, ειδικά στα νησιά που επλήγησαν πολύ από τις μεταναστευτικές ροές του 2015».

Ερωτηθείσα γιατί ο κόσμος στα νησιά να ξαναψηφίσει ΑΝΕΛ, η κ. Παπαδοπούλου απάντησε αφοπλιστικά:

«Για τους ίδιους λόγους που θα έπρεπε να ξαναψηφίσει ΑΝΕΛ όλος ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα! Οι ΑΝΕΛ είναι μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το αναγκαίο καλό. Είμαστε η δύναμη που προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και την εθνική μας ταυτότητα. Είμαστε ο καθοριστικός παράγοντας στη πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε όλοι σήμερα. Η κυβερνητική σταθερότητα είναι επίσης καίριας σημασίας και εκεί οι ΑΝΕΛ ήμασταν από την πρώτη στιγμή εγγυητές».

Τέλος, για τη συνεργασία των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε:

«Το να συνεργαζόμαστε δεν σημαίνει ότι έχουμε γίνει ίδιοι ή όμοιοι ή ότι έχουμε τις ίδιες απόψεις και αντιλήψεις».

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι «η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται σε μια ιεράρχηση συγκεκριμένων στόχων. Είναι γνωστό ότι έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές. Σε αυτήν όμως την περίοδο της κρίσης, είναι η ώρα που οι Έλληνες πρέπει να ενωθούν ανεξαρτήτως από πού προέρχονται ιδεολογικά, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο η συνεργασία μας εξελίσσεται ομαλά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαφορετικές φωνές είναι αυτονόητο ότι θα ακουστούν, αφού ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στη συνεργασία. Η πάταξη της διαπλοκής, της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους, όπως και η διαχείριση μίας δύσκολης οικονομικής κατάστασης, την οποία δε φέραμε οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο, είναι τα δύο κορυφαία ζητήματα που ενώνουν τα δύο κόμματα».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.