ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΑΝΕΛ: «Η συμφωνία έκλεισε σε ασφυκτικό κλίμα – Υπάρχουν αρκετά επιδοματικά μέτρα»

ΑΝΕΛ: «Η συμφωνία έκλεισε σε ασφυκτικό κλίμα – Υπάρχουν αρκετά επιδοματικά μέτρα»

«Κανείς δεν μπορεί να πανηγυρίζει για μια συμφωνία που έκλεισε σε ασφυκτικό κλίμα και είναι προϊόν συμβιβαστικής λύσης. Είναι μια συμφωνία που απέτρεψε κάποιες παράλογες επιδιώξεις του ΔΝΤ και άλλων. Έφερε και μέτρα με κάποιο θετικό πρόσημο, ενώ το κομβικό και σημαντικό είναι ότι δείχνει να προχωρά η συνολική λύση στο ζήτημα της κρίσης και της εξόδου από την λιτότητα».

Αυτά ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό μπορεί να επιτελεστεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης, τη διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που αποτελούν και προϋπόθεση εφαρμογής των μέτρων τα οποία ψηφίζουμε σε λίγες μέρες, όπως επίσης και τα πλεονάσματα που θα διαμορφωθούν από το 2019 και μετά, που σίγουρα δεν μπορεί να είναι 3,5% για 10 χρόνια».

Αναφορικά με τα μέτρα η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «σίγουρα φέρνουν μια ισορροπία», ενώ ερωτηθείσα αν οι περικοπές ισοσταθμίζονται με τα αντίμετρα, απάντησε «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα υπάρχει μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο, δηλαδή για κάθε μέτρο με αρνητικό πρόσημο θα υπάρχει ένα άλλο με θετικό».

«Υπάρχουν αρκετά επιδοματικά μέτρα και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει η χώρα ξεφεύγοντας από ένα φαύλο κύκλο ύφεσης -που μπορεί να γίνει μόνο με τη ρύθμιση του χρέους- να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει τη συζήτηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις των μέτρων στους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ότι ο ελληνικός λαός έχει επιβαρυνθεί συνολικά και έχει κουραστεί όλα τα χρόνια της λιτότητας, σημειώνοντας ότι «για να μην ξανασυζητήσουμε για επιτροπεία και μνημόνια, θα πρέπει να δώσουμε συνολική λύση αυτή τη στιγμή – και αυτό τόλμησε να το κάνει αυτή η κυβέρνηση».

Υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται υπέρ της στήριξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, καθώς και ότι, όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, πριν από το Πάσχα, οι ΑΝΕΛ θα καταθέσουν δύο νομοσχέδια με το πρώτο να αφορά τους επιχειρηματίες που φέρουν επενδυτικά αποτελέσματα και το δεύτερο την καθιέρωση ειδικού φορολογικού καθεστώτος, ώστε η χώρα να συναγωνιστεί τους βόρειους γείτονές της «εκεί, δηλαδή, όπου έχουν μεταφερθεί όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις».

«Δεν θα ξεχάσω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκε αυτές τις χώρες και έδωσε συγχαρητήρια στους Έλληνες επιχειρηματίες που βρίσκονται εκεί» είπε η κ. Παπαδοπούλου.

Αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι βρίσκονται εν αναμονή μελέτης του τελικού κειμένου της συμφωνίας, ενώ στην πρώτη ενημέρωση που είχαν από τον Ευκλ. Τσακαλώτο και την Έ. Αχτσιόγλου, δεν υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στα μισθολόγια αυτά.

Η κ. Παπαδοπούλου δεν απέκρυψε ότι υπήρξε προβληματισμός στην ΚΟ και στα στελέχη των ΑΝΕΛ «γιατί δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση να προχωρήσουμε σε αυτήν τη συμφωνία, αλλά όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό ήταν να κλείσει και πόσο σημαντικά ήταν αυτά που απετράπησαν και κερδήθηκαν ενδεχομένως».

Είπε ότι, όταν οι ΑΝΕΛ έχουν στα χέρια τους το τελικό κείμενο, θα συνεδριάσει η ΚΟ και τα όργανα του κόμματος και θα συναποφασίσουν τη στάση τους.

Ερωτηθείσα για την τροπολογία «στην οποία εμπλέκεται ο Ι. Σαββίδης», η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «δεν μπορεί να περιμένει κανείς από έναν επιχειρηματία να πληρώσει πρόστιμα προηγούμενων διοικήσεων».

Επισήμανε ότι η τροπολογία αυτή δεν πρέπει να επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Ι. Σαββίδη, καθώς είναι γενική και αφορά «από εδώ και στο εξής ιδιώτες που θα έλθουν να εξαγοράσουν κάποια επιχείρηση, ή άλλη υπό πτώχευση και είναι αδιανόητο να περιμένουμε από αυτούς να πληρώσουν πρόστιμα προηγούμενων διοικήσεων».

Ανέφερε, επίσης, ότι ο Πάνος Καμμένος στη βουλή «αποκάλυψε τις μεθόδους των προηγούμενων κυβερνήσεων στο πρόσωπο του Ι. Σαββίδη, τότε που του έλεγαν “θα διαγράψουμε όλα τα χρέη” και τον προέτρεπαν να αγοράσει τη ΣΕΚΑΠ».

Ερωτηθείσα αν συνιστά αλλαγή ατζέντας η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, είπε «αν είναι αλλαγή ατζέντας το να ασχολείται μια κυβέρνηση και με άλλα θέματα πέραν της οικονομίας που βρίσκεται σε μια εξελικτική πορεία, αυτό θα κριθεί από τον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα Παιδείας και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε ότι η Παιδεία που αποτελεί κορυφαίο ζήτημα «πάσχει από το νηπιαγωγείο με την έννοια ότι όποιος αναλάμβανε αυτό το υπουργείο ασκούσε προσωπικές πολιτικές και δεν υπήρχε συνέχεια και μεταρρυθμίσεις από το νηπιαγωγείο έως την Ανώτατη Εκπαίδευση.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κληθείσα να σχολιάσει τη χρονική στιγμή των κινήσεων αυτών του πρωθυπουργού, η κ. Παπαδοπούλου, απάντησε, τέλος, ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να δείξει πως δεν σταματά η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση σε όλα τα επίπεδα, πολιτική που ξεκινά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.