Τρικυμία εν κρανίω για τον Κ. Ζουράρι: Στηρίζει την κυβέρνηση αλλά ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό! (βίντεο)

Τρικυμία εν κρανίω για τον Κ. Ζουράρι: Στηρίζει την κυβέρνηση αλλά ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό! (βίντεο)

Αίσθηση προκαλεί για άλλη μια φορά με τις δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εκτιμά ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει με δημοψήφισμα για την συμφωνία για το Σκοπιανό ενώ παράλληλα τόνισε πως στηρίζει την κυβέρνηση, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τα όσα περί “ανεξαρτητοποίησης” είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Γιατί επίσημα θα είναι αυτό το… «Βόρεια Μακεδονία». Η μόνη λύση για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ζητώ ευθέως προς πάσα κατεύθυνση, να ζητήσουμε εμείς ως Έλληνες, μέσα από ένα δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με το όνομα αυτό το… Σκοπιανό. Δεν θα τους δώσουμε εμείς όνομα εμείς θα πούμε αν θέλουμε να υπάρχει ως πρώτο, δεύτερο, τρίτο συνθετικό το όνομα Μακεδονία. Σε ένα επίσημο όνομα δικό τους ή δεν θέλουμε.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.

Παράλληλα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. «Εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ, ενώ είμαι ο παλαιός των ημερών αριστερός πλέον, ο παλαιότερος, δεν θα ψηφίσω ποτέ, ένα σχέδιο νόμου όπου θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα όπου υπάρχει η λέξη Μακεδονία, ποτέ των ποτών.

Αλλά αυτό είναι συγκεκριμένο στα υπόλοιπα, ως αριστερός θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση.» ξεκαθάρισε, μεταξύ άλλων.

Για την παραίτηση Λαζαρίδη

Τον εκτιμώ πολύ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έχει φιλοπατρία, εργάστηκε πάρα πολύ για τον λαϊκό και τον κοινωνικό χαρακτήρα της νομοθεσίας και από αυτή την άποψη είναι πολύ καλή περίπτωση… αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Έχουμε μία κλασική περίπτωση ενθυμήματος, όπως το περιγράφει ο Αριστοτέλης.

Για το αν θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του

Γιατί να παραδώσει την έδρα; Επειδή η αντίρρηση του εντοπίζεται μόνο σε ένα θέμα που είναι το Σκοπιανό , δεν είναι εφ’ όλης της ύλης, επομένως δεν σημαίνει ότι αν παραμείνει δεν θα ψηφίσει υπέρ του σχεδίου νόμου του κυβερνητικού.

Για το αν αντέχει η κυβέρνηση

Συμφωνώ πλήρως με την άποψη του κ. Τσίπρα ότι η κυβέρνηση είναι «πολύ σκληρή για να πεθάνει».

Για τον αν τον ανησυχούν οι απώλειες βουλευτών

Όχι

Για το αν μπορεί η κυβέρνηση με τους 152 να φτάσει έως το 2019

Τα «αποθέματα» της κυβέρνησης μπορεί κατά περίπτωση να διευρύνονται, ανάλογα με τη φύση των προτεινομένων σχεδίων νόμου.

Μπορεί και να μειώνονται, αυτό είναι η κοινοβουλευτική τάξη, αν όμως παραδείγματος χάριν, μειωθεί, απλώς δεν θα περάσει ο νόμος. Δεν σημαίνει ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Εκτός αν τεθεί θέμα εμπιστοσύνης ή πρόταση δυσπιστίας. Αλλιώς είναι μία κοινή πρόταση νόμου η οποία δεν περνάει και… πάμε στην επόμενη.

Για το αν θα είναι η ισχυρή η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Στα χαρτιά θα έχει δύναμη, πολιτικά θα είναι εξαιρετικά ευάλωτη διότι δεν θα…, αλλά νομικά, συνταγματικά θα έχει δύναμη.

Παραδείγματος χάριν εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ, ενώ είμαι ο παλαιός των ημερών αριστερός πλέον, ο παλαιότερος, δεν θα ψηφίσω ποτέ, ένα σχέδιο νόμου όπου θα υπάρχει υποχρέωση της Ελλάδας να κυρώσει όνομα όπου υπάρχει η λέξη Μακεδονία, ποτέ των ποτών. Αλλά αυτό είναι συγκεκριμένο στα υπόλοιπα, ως αριστερός θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση.

Για το αν βλέπει σχέδιο αποστασίας

Εγώ πάντως δεν αφίσταμαι της Αριστεράς. Σχέδιο αποστασίας από άλλους; Ρωτήστε τους ΑΝΕΛ… εγώ είμαι λίγο απέξω.

Για αν είναι περίεργο που μέσα σε μία εβδομάδα φεύγουν βουλευτές

Είναι βαρύ το θέμα της κλοπής. Είναι η σιωπή του ονόματος. Γιατί επίσημα θα είναι αυτό το… «Βόρεια Μακεδονία». Η μόνη λύση για να ηρεμήσουν τα πράγματα εδώ θα ήταν και το ζητώ ευθέως προς πάσα κατεύθυνση, να ζητήσουμε εμείς ως Έλληνες, μέσα από ένα δημοψήφισμα να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός τι θα κάνουμε με το όνομα αυτό το… Σκοπιανό. Δεν θα τους δώσουμε εμείς όνομα εμείς θα πούμε αν θέλουμε να υπάρχει ως πρώτο, δεύτερο, τρίτο συνθετικό το όνομα Μακεδονία. Σε ένα επίσημο όνομα δικό τους ή δεν θέλουμε.

Για τη γεωγραφική περιοχή

Αυτό δεν είναι σωστό καθώς οι δύο πιο έγκυροι χάρτες που έχουμε, βυζαντινοί, του 9ου και 12ου αιώνος οι οποίο λένε για την περιοχή. Ό,τι λέγετε αυτό που είναι σήμερα οι Σκοπιανοί ήταν αυτό που λεγόταν ήδη τα χρόνια τα παλιά, Δαρδανία. Αυτό, ωστόσο, είναι δευτερεύον. Το θέμα είναι ότι το όνομα θα υπάρχει επισήμως… και πριν υπήρχε, ωστόσο η επισημότητα δεν εδίδετο μόνο από τους Έλληνες.

Από τη στιγμή που εμείς θα δεχθούμε το όνομα Μακεδονία θα είναι πια ανάπηρο. Γι’ αυτό η καλύτερη λύση είναι να γίνει δημοψήφισμα, όπως έγινε με το σχέδιο Ανάν, ρε αδερφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.