ΑΝΕΛ: «Υποκρισία να ζητά η ΝΔ παραιτήσεις»

ΑΝΕΛ: «Υποκρισία να ζητά η ΝΔ παραιτήσεις»

«Είναι υποκριτικό (να ζητούνται παραιτήσεις). Η ολοκλήρωση των ερευνών θα αναδείξει και τις όποιες ευθύνες και τότε ας αποδοθούν. Εκ των προτέρων είναι μια πρόταση έτσι για να ακούγεται. Απλώς για να πούμε κάτι και να περπατήσουμε για ακόμα μια φορά στην πολιτική πασαρέλα».

Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, σχολιάζοντας σε συνέντευξη του τα όσα είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την πολιτική αντιπαράθεση με τον τρόπο που την κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία του. Με θλίβει το γεγονός ότι η χώρα στερείται ενός σοβαρού κόμματος στην αξιωματική αντιπολίτευση. Λυπάμαι για τον τρόπο που διάλεξε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα πω μια λέξη μόνο: ντροπή.

Ας μαζευτούμε λίγο, ας είμαστε πιο εγκρατείς και λίγο πιο υπεύθυνοι όταν έχουμε να κάνουμε πάνω απ’ όλα και με την απώλεια ανθρώπινων ζωών», τόνισε ο κ. Τοσουνίδης, κληθείς να σχολιάσει τα όσα προσάπτει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση περί επικοινωνιακού σόου.

«Συγκεκριμένες προτάσεις δεν άκουσα από τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως «λείπει μία σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση και αυτό είναι έλλειμμα στη λειτουργία της δημοκρατίας μας».

Ο κ. Τοσουνίδης είπε πως «ασφαλώς και πρέπει να αποδοθούν και ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν», αλλά «θα πρέπει να είμαστε με αποδείξεις στα χέρια μας» και σημείωσε πως «πέραν των ευθυνών, που εφόσον προκύψουν μέσα από τις έρευνες για κάποια πρόσωπα και για ελλιπείς ενέργειες, θα πρέπει όλοι μας να τοποθετηθούμε με ένα κλίμα αυτοκριτικής για να δούμε κι εμείς πόσο συνεπείς είμαστε σε όλα αυτά που πρέπει να κάνουμε ή σε όλα αυτά που δεν πρέπει να αποφεύγουμε και να παραμελούμε, όπως είναι π.χ. η τήρηση των νόμων».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την παρουσία του στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Τοσουνίδης σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ήταν έτοιμος από την αρχή με το σύνολο των δυνάμεων και των μέσων που διαθέτει ο στρατός και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να δώσει βοήθεια και την επόμενη μέρα και όχι μόνο την ώρα του τραγικού συμβάντος».

Σημείωσε, ακόμα, πως «πρέπει να ανοίξει ο διάλογος (για την αυθαίρετη δόμηση) και ορθώς έδωσε και αυτή τη διάσταση ο Πάνος Καμμένος» και πρόσθεσε:

«Επιτέλους ας κοιταχθούμε στον καθρέφτη. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι μ’ αυτόν τον τρόπο ισοφαρίζονται οι όποιες ευθύνες σε ανθρώπους σε υπεύθυνες θέσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται και σύντομα θα έχουμε τα αποτελέσματά τους. Από την άλλη θα πρέπει πραγματικά να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και επιτέλους να επέμβουμε προληπτικά και όχι μετά να τρέχουμε και να επουλώνουμε πράγματα».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με το να μπουν μπουλντόζες σε περιοχές με αυθαίρετη δόμηση, ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ απάντησε: «όπου αυτό είναι απαραίτητο πρέπει να γίνει, αλλά δεν είμαι έτοιμος να απαντήσω προτού δω ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της προβληματικής κατάστασης. Δυστυχώς το φαινόμενο των αυθαίρετων κτισμάτων το συναντάμε σε όλη την Ελλάδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.