ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτή είναι η Εύη Δρούτσα – Νέο μέλος των ΑΝΕΛ (βίντεο)

Αυτή είναι η Εύη Δρούτσα – Νέο μέλος των ΑΝΕΛ (βίντεο)

Στους Ανεξάρτητους Έλληνες ανήκει και επίσημα πλέον η γνωστή στιχουργός Εύη Δρούτσα. Την είδηση γνωστοποίησε ο Βασίλης Σπυρόπουλος και αναδημοσίευσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Η Δρούτσα δήλωσε επίσης ότι θα είναι υποψήφια στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Βέβαια, η Εύη Δρούτσα ήταν γνωστή πολύ πριν προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Παρακάτω συγκεντρώσαμε διάφορους σταθμούς της ζωής της.

1. Το τραγούδι «Σκόνη και θρύψαλα»

Το 1993 ο Στέφανος Κορκολής θα συναντηθεί με την Εύη Δρούτσα όπου μαζί θα συνεργαστούν όχι απλά σε μια-δυο επιτυχίες του τραγουδιστή και συνθέτη, αλλά στις επόμενες πέντε ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές του. Η πρώτη τους καλλιτεχνική συνεύρεση είχε τίτλο «Εφ’όλης της ύλης» όπου εκτός άλλων σπουδαίων τραγουδιών, υπήρχε και το «Σκόνη και θρύψαλα».

2. Η δήλωση «Αν είσαι πολλά κιλά δε θα σε πάρει κανείς να τραγουδήσεις»

Το 2014, τότε που προβλήθηκε για πρώτη φορά το talent show «The Voice», ζήτησαν από την Εύη Δρούτσα να τοποθετηθεί γύρω από τους κανόνες του παιχνιδιού και για το γεγονός ότι οι κριτές δεν στέκονται στην εικόνα του διαγωνιζόμενου αλλά στη φωνή. Η Δρούτσα, που όπως η ίδια είπε όταν ήταν κριτής στο «Fame Story» είχε πει σε πάρα πολύ κόσμο ότι πρέπει να αδυνατίσει, είχε δηλώσει:

«Εσείς τι πιστεύετε παιδιά, ότι όταν έρθει η ώρα κάποιο απ’ αυτά τα παιδιά να πάει να τραγουδήσει σε ένα μαγαζί, αν είναι 200 κιλά θα τον πάρει ο καταστηματάρχης;»

3. Το τραγούδι «Γιατί το Fame Story έγινε λατρεία»

Στον τελικό του «Fame Story 3», τότε που το παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου, η Εύη Δρούτσα ερμήνευσε το τραγούδι «Γιατί το Fame Story έγινε λατρεία», σε μουσική των Μάριο Ψιμόπουλο – Κωνσταντίνο Παντζή και στίχους δικούς της. Ένα τραγούδι που αιτιολογεί (το «γιατί» στον στίχο δεν είναι σε καμιά περίπτωση ερωτηματικό, αλλά αιτιολογικό) τους λόγους που η Ελλάδα βλέπει φανατικά το «Fame Story». Αγαπημένος στίχος:

Εμένα μου παν θα καθήσεις Κριτική επιτροπή
Του Μουρατίδη του διαόλου δε μου
είπαν τη μανία

4. Τους θείους της Μανόλη και Λούλα Αναγνωστάκη

Η Εύη Δρούτσα είναι ανιψιά του Έλληνα ποιητή της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς Μανόλη Αναγνωστάκη και της Ελληνίδας θεατρικής συγγραφέως και από τις σπουδαιότερες γυναικείες μορφές των ελληνικών γραμμάτων, Λούλα Αναγνωστάκη. Πως προκύπτει αυτή η συγγένεια; Η μητέρα της Εύης Δρούτσα, Μαρία, ήταν αδερφή τους. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι η Δρούτσα είναι πρώτη ξαδέρφη του Θανάση Χειμωνά και του Ανέστη Αναγνωστάκη.

5. Το «Σκάσε ηλίθια»

Η τρίτη σεζόν του Fame Story, η οποία θεωρήθηκε η πιο ανατρεπτική λόγω των ομηρικών καβγάδων ανάμεσα σε μαθητές – καθηγητές και παρουσιάστρια, έχει μείνει στην ιστορία και για το επικό «Σκάσε ηλίθια» που είπε ο Μουρατίδης στον Μάρκελλο Νύκτα. Πώς εμπλέκεται σ’ όλο αυτό η Εύη Δρούτσα; Ο Νίκος Μουρατίδης, την επόμενη ημέρα, θέλοντας να δικαιολογήσει αυτήν του την ατάκα δήλωσε ότι ναι μεν το «σκάσε» πήγαινε στον Μάρκελλο Νύκτα αλλά το «ηλίθια» το είπε στην Εύη Δρούτσα.

6. Το τραγούδι «Ο δικός μου ο δρόμος»

Το υπέροχο αυτό το τραγούδι που έγραψε η Εύη Δρούτσα και ερμήνευσε μοναδικά ο Πασχάλης Τερζής, δεν προοριζόταν στην αρχή για τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος έχει γράψει τη μουσική. Η Δρούτσα είχε ζητήσει από τον Θεοφάνους να δώσει στον κούριερ ένα φάκελο με στίχους που προορίζονταν για τον συνθέτη Στέφανο Κορκολή. Ο Θεοφάνους όμως αφού είδε τον στίχο «Ο δικός μου ο δρόμος» χωρίς να το πει στην Δρούτσα πήρε το τραγούδι. Πήγε σπίτι του, έγραψε αμέσως τη μελωδία και κάλεσε στο τηλέφωνο την στιχουργό για να της βάλει να ακούσει το τραγούδι της.

7. Την αδερφή της και την κόρη της

Το ταλέντο στην οικογένεια της Εύης Δρούτσα συμπληρώνουν τόσο η δίδυμη αδερφή της, όσο και η κόρη της Μαργαρίτα. Η Λίλα Δρούτσα (γνωστή και ως Λίλη) τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση ενώ για τρία χρόνια έμεινε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε τη διεύθυνση του ψυχαγωγικού προγράμματος ραδιοφωνικού σταθμού. Έχει κυκλοφορήσει δυο παραμύθια της από τις εκδόσεις «Διάπλαση» ενώ εμφανίστηκε ως guest star στην τηλεοπτική σειρά «Δυο Ξένοι» όπου υποδύθηκε την γιατρό της Ντένης Μαρκορά την ημέρα των γενεθλίων της.

Η Μαργαρίτα Δρούτσα, κόρη της Εύης, είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ελληνικής Θεαμάτων, επιτυχημένη ραδιοφωνική παραγωγός και στιχουργός η οποία μεταξύ άλλων έχει γράψει και το τραγούδι «Ομολογώ» που έχει τραγουδήσει ο Βαλάντης.

8. Τον έρωτα της με τα γυαλιά οράσεως

Η Εύη Δρούτσα, όπως έχει δηλώσει, έχει μια πολύ ιδιαίτερη αδυναμία: τα γυαλιά οράσεως, τα οποία θέλει να ανανεώνει συνεχώς. Κανείς δε γνωρίζει πόσα διαφορετικά γυαλιά οράσεως έχει στη συλλογή της.

9. Το τραγούδι «Τι, τι»

Η Εύη Δρούτσα έχει γράψει και το γνωστό τραγούδι του Γιώργου Αλκαίου «Τι, τι», ένα τραγούδι που καθιέρωσε τον Αλκαίο και που στην αρχή όλοι είχαν συμβουλέψει την Δρούτσα να μην το κάνει. Η ίδια είχε δηλώσει:

Ήμουν πολύ τυχερή, τα πρώτα μου τραγούδια τα τραγούδησε η Μαρινέλλα, η Κανελλίδου, ο Πάριος, ο Τερζής, ο Χριστοδουλόπουλος με τη Διαμαντή, ο Κορκολής 5 χρόνια, ο Πλούταρχος 3 χρόνια. Όταν άρχισαν να «σκάνε» οι καινούργιοι, τα έπαιξα όλα για όλα βγάζοντας με το «Τι, τι» τον Γιώργο Αλκαίο. Στην ΒΜG τότε μου είχε πει ο Καρατζάς: «Τι θα πει αυτό; θα βγάλεις αυτό το παιδάκι με το ροζ κοστούμι να πει αυτό το τραγούδι;». Κι έγινε ο Αλκαίος με το «Τι, τι» και με αυτά που του έκανα μετά

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.