Έντονο το παρασκήνιο με την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ – Θα διαλυθεί μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου;

Έντονο το παρασκήνιο με την Κ.Ο. των ΑΝΕΛ – Θα διαλυθεί μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου;

Ένα πραγματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή με το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Το κόμμα του απειλείται με διάλυση, αφού από την στιγμή που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του. Επιλαχών για να την καταλάβει είναι ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος όμως έχει διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ και έτσι η έδρα για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, χάνεται αφού ή θα ανεξαρτητοποιηθεί ή θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα.

Έτσι, οι ΑΝΕΛ μένουν με 4 βουλευτές, αφού ο Αριστείδης Φωκάς που πρόσφατα προσχώρησε στο κόμμα Καμμένου, έχει εκλεγεί με άλλη Κοινοβουλευτική Ομάδα με την Ένωση Κεντρώων και άρα δεν προσμετράται. Με άλλα λόγια για να συνεχίσει να έχει Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να έχει πέντε βουλευτές που να έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα.

Ο Πάνος Καμμένος λοιπόν ψάχνει αυτόν τον έναν βουλευτή που θα σώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν φαίνεται διατεθειμένος να το κάνει.

Υπάρχει ο Γιώργος Λαζαρίδης ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2018 από τους ΑΝΕΛ. Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ξανά με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «όταν είχα ζητήσει εγώ να υπάρξει διευρυμένη πλειοψηφία για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν έγινε αποδεκτό κάτι το οποίο ζήτησε χθες ο Πάνος Καμμένος και πλέον είναι αργά. Επίσης, είχα ζητήσει να αποσυρθούμε νωρίτερα από την κυβέρνηση πράγμα που ούτε κι αυτό έγινε αποδεκτό και τέλος οι καταγγελίες περί αποστασίας που έκανε για το πρόσωπό μου όταν αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ». Στο ερώτημα αν τον έχουν προσεγγίσει είπε: «έχουν έρθει διάφοροι, χαιρετιόμαστε με τον Πρόεδρο αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα».

«Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει Κοινοβουλευτική Ομάδα πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής, έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ» είπε μιλώντας στο Θέμα 104,6 το πρωί, ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην καταγγελία του ότι θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πέραν του ότι ήθελε να κλέψει βουλευτές για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες, είναι κυβέρνηση αποστατών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.