ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Πάνος Καμμένος τουιτάρει Ανδρέα Παπανδρέου: «Εκείνος δεν ενέδωσε»

Ο Πάνος Καμμένος τουιτάρει Ανδρέα Παπανδρέου: «Εκείνος δεν ενέδωσε»

Ο Πάνος Καμμένος με νέο tweet απευθύνεται σε όσους ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών και επικαλείται Ανδρέα Παπανδρέου!

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, στην ανάρτησή του γράφει:

«Ανδρέας Παπανδρέου 1995….Μετά την σύνοδο των Καννών αποκαλύπτει σε τι δεν ενέδωσε τότε και ποιά τα ανταλλάγματα σήμερα όσων υποκύψουν».

Δείτε την ανάρτηση του Πάνου Καμμένου

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1093853316164079622


Τι είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Σύνοδο των Καννών το 1995

«Τι είναι η Ενωμένη Ευρώπη; Ποιος την κυβερνά; Τι ρόλο παίζουμε πλέον εμείς, οι κυβερνήσεις, οι εθνικές κυβερνήσεις; Βρίσκω ότι πάμε σε ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης, αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων, το λέω ρητά. Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα για το ποιοι μίλησαν και τι είπαν. Σας λέω όμως ότι εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το Διευθυντήριο», είχε δηλώσει ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που είχε παραχωρήσει στις Κάννες το 1995, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

«Είδα πράγματι το Διευθυντήριο να λειτουργεί», είχε πει προφητικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος αφού προχώρησε στη διαπίστωση της «αλλαγής των ισορροπιών στην Ευρώπη μετά την αποχώρηση του Φρανσουά Μιτεράν», προέβλεψε την πορεία «μιας Ευρώπης που θα είναι τύποις δημοκρατική, αλλά στην οποία οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την τριανδρία των μεγάλων».

Στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Κάννες, η Ελλάδα δέχθηκε συντονισμένες πιέσεις από Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία, για τη στάση της στο Σκοπιανό. Τότε, ο Ζακ Σιράκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Κλάους Κίνκελ, ζήτησαν την άρση του εμπάργκο κατά της ΠΓΔΜ, επισείοντας τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας αυτής.

Ο Α. Παπανδρέου αναφερόμενος στην τοποθέτηση του γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ για το Σκοπιανό, την χαρακτήρισε «πρόκληση για την Ελλάδα» και τον ίδιο «προσωπικά». Ο τότε πρωθυπουργός απέρριψε την απαίτηση Σιράκ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μπράβο στην αλληλεγγύη της ενωμένης Ευρώπης προς τα μέλη της. Δεν μπορείτε να ασκείτε πιέσεις στην Ελλάδα για τα εθνικά της θέματα, πρέπει να τις ασκήσετε εκεί που πρέπει δηλαδή στα Σκόπια».

«Σπάνια μιλώ οργισμένα, αλλά ήταν οργισμένη απάντηση και τους είπα ότι δεν είναι δυνατόν να ακούω από αυτήν την ομάδα των Ευρωπαίων που είναι οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, οι δίκαιοι, δεν μπορώ να ακούω από αυτούς μαθήματα για τη χώρα μου. Πρέπει να πω ότι ήμουν κι εγώ σκληρός, δεν μπορώ να επαναλάβω τις λέξεις, αλλά πράγματι αισθάνθηκα για την Ελλάδα πολύ ξένος σε αυτό το κλίμα. Και πρέπει να πω και κάτι άλλο που ξέχασα, όσο δυσάρεστο κι αν είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Σιράκ, κλείνοντας το θέμα των Σκοπίων, είπε ότι η Ενωμένη Ευρώπη θα υποχρεώσει να βοηθήσει να προωθηθούν οι διαδικασίες ειρήνευσης και επίλυσης του Σκοπιανού, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα άρει το εμπάργκο. Έχουμε τώρα και προϋποθέσεις, λοιπόν. Αυτό ήταν ένα πολύ δυσάρεστο κλίμα και θέλω να το επεκτείνω. Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω από τον ελληνικό λαό την αλήθεια. Θέλω να πω ότι ενώ πολλοί συνάδελφοι, οι πρωθυπουργοί ιδιαιτέρως, στον διάδρομο μου έλεγαν “τι καλά που τα είπες”, “έχεις δίκιο”, κανείς δεν πήρε τον λόγο να καλύψει τις θέσεις μου. Συγχαρητήρια έπαιρνα στους διαδρόμους, αλλά δεν είχαν ούτε τη δυνατότητα να ασκήσουν κριτική εκεί που έμπαινε ένα θέμα τεράστιας ηθικής υπόστασης», δήλωνε ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνοντας έμφαση στην εγκατάλειψη κάθε έννοιας Κοινοτικής αλληλεγγύης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.