Π. Καμμένος: «Προμελετημένο σχέδιο το δημοσίευμα του BBC – Οι Πρέσπες αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια και την Ελλάδα»

Π. Καμμένος: «Προμελετημένο σχέδιο το δημοσίευμα του BBC – Οι Πρέσπες αποσταθεροποιούν τα Βαλκάνια και την Ελλάδα»

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος και αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του BBC και τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον ρόλο του Σόρος, τη θέση Καραμανλή για το Σκοπιανό, τη στάση των ΑΝΕΛ απέναντι στην Ευρώπη, αλλά και τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος ανέφερε σε συνέντευξη στον Real Fm πως περίμενε να συμβεί κάτι ανάλογο με το δημοσίευμα του BBC και γι΄ αυτό οι ΑΝΕΛ «από την πρώτη στιγμή σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είπαν ότι η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» θα ανακινήσει θέματα που θα μας γυρίσουν στην εποχή του Εμφυλίου Πολέμου».

«Η θεωρία της «Μακεδονίας του Αιγαίου» ήταν το θεώρημα του Μουσολίνι, το οποίο εν συνεχεία υιοθέτησε ο Τίτο και από τον Τίτο και μετά έγινε το κύριο θέμα εκείνων που πολέμησαν στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στα βουνά της Μακεδονίας. Θυμίζω τις θέσεις του Μάρκου Βαφειάδη, τις αποφάσεις του ΚΚΕ τότε και θα πω πως δυστυχώς ορισμένοι από την Αριστερά νομίζουν ότι ήλθε η ώρα να πάρουν πίσω το αίμα τους από την εποχή εκείνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος

“Θα άνοιγε το θέμα της μειονότητας”

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως «το θέμα της μειονότητας θα άνοιγε έτσι από τη στιγμή που στα προηγούμενα χρόνια γνωρίζαμε τις οργανώσεις τύπου «Ουράνιο Τόξο», «Βοσκόπουλου», τις περίφημες συγκεντρώσεις και χορούς που κατά καιρούς βλέπαμε στις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας και θεωρώ ότι, δυστυχώς, δικαιωνόμαστε με τη θέση που είχαμε πάρει». Στη συνέχεια, απαντώντας σε παρατήρηση του δημοσιογράφου, ο κ. Καμμένος είπε πως παρότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που μιλούν τη σλαβική αυτή διάλεκτο έχουν ελληνική συνείδηση και είναι Έλληνες, εντούτοις «υπάρχουν κάποιοι τύπου «Βοσκόπουλου» και «Ουρανίου Τόξου» που πάντα προσπαθούσαν να διατηρήσουν αυτού του είδους τη διεκδίκηση, η οποία δεν είναι διεκδίκηση «κάποιων ανθρώπων», αλλά ένα σχέδιο που σχεδιάστηκε επί Μουσολίνι, εφαρμόστηκε επί Τίτο και μέχρι κάποια εποχή είχε υιοθετηθεί και από την ελληνική Αριστερά». Μάλιστα πρόσθεσε πως όταν παραδίδεται ο όρος “Μακεδονία” είναι φυσικό εκείνοι που σχεδίασαν και διατήρησαν τέτοια θέματα όλα αυτά τα χρόνια «βλέποντας κιόλας να αλλάζουν σύνορα στην Ευρώπη να τα ανοίγουν».

“Οι ΜΚΟ του Σόρος έχουν σκοπό την κατάργηση των εθνών – κρατών”

«Όταν εγώ μιλώ για τον Σόρος και την παγκοσμιοποίηση γι’ αυτό ακριβώς μιλώ. Όλες οι ΜΚΟ του Σόρος στόχο έχουν την κατάργηση των εθνών-κρατών με τη δημιουργία ψευδομειονοτικών θεμάτων», τόνισε ο Πάνος Καμμένος και υπενθύμισε

«τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το τι έγινε στο Κόσσοβο και τον ρόλο που έπαιξαν στην Ουκρανία». Ακόμη επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας είπε πως «θα δούμε τώρα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αλβανίας και ΝΑΤΟ προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια».

“Η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποσταθεροποιήσει τα Βαλκάνια”

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι το άρθρο 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών που «επικαλείται μειονότητες» ενετάχθη στη Συμφωνία «μετά τη διαπραγμάτευση των εθνικιστών βουλευτών που ψήφισαν υπέρ αυτής» και έκανε λόγο για «αλλοίωση της Συμφωνίας που δίνει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη Συμφωνία της Βιέννης προκειμένου να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και φοβάμαι πολύ ότι θα αποσταθεροποιήσει και τα Βαλκάνια, αλλά μπορεί και την Ελλάδα».

Δεν ήταν θέση Καραμανλή το όνομα “Μακεδονία”

Σε σχετική ερώτηση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιμένει πως «δεν ήταν θέση του Κώστα Καραμανλή η παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» με γεωγραφικό προσδιορισμό και ότι αυτό αποτελούσε θέση που η κ. Μπακογιάννη προσπαθούσε να περάσει στη ΝΔ» .

Ανέφερε ότι την επίσημη θέση της χώρας δεν τη διαμορφώνουν τα κόμματα, αλλά οι πρόνοιες του Συντάγματος και επί του προκειμένου «η απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, με τους αρχηγούς των κομμάτων». Ακόμη εξέφρασε την ικανοποιήσή του από τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλόπουλου στην Κόνιτσα όπου «κάλεσε τη γειτονική χώρα να απέχει από κάθε είδους αλυτρωτική διάθεση ή διεκδίκηση γιατί διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ» και σημείωσε ότι καμία αλλαγή στην εθνική θέση δεν μπορεί να γίνει «αν δεν υπάρξει, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου είτε να επιβεβαιωθεί η τότε θέση είτε η τώρα». Επισήμανε, επίσης, ότι για τη γειτονική χώρα δεν είχε τόση σημασία η αναγνώρισή της από σειρά κρατών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ρωσίας, όση είχε «το τι θα έκανε η Ελλάδα, για να δημιουργήσουν θέματα, και αυτό το έγκλημα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα έκανε και η ΝΔ».

“Οι ΑΝΕΛ τάσσονται κατά της γερμανικής Ευρώπης”

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογές ο Πάνος Καμμένος είπε πως οι ΑΝΕΛ είναι το «μόνο ευρωσκεπτικιστικό κόμμα το οποίο τάσσεται κατά της γερμανικής Ευρώπης και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών» και θα υπερασπιστούν την Ευρώπη των εθνών-κρατών. Στις δυνάμεις υπέρ της παγκοσμιοποίησης συμπεριέλαβε και τη «Δράση» του κ. Σκυλακάκη «που αυτή τη στιγμή συνενώθηκε με τη ΝΔ».

“Δεν ήταν λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε ότι δεν ήταν λάθος η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σημείωσε ότι οι ΑΝΕΛ κράτησαν έντιμη στάση και δεν υποχώρησαν παρά το μεγάλο πολιτικό κόστος, ενώ «ο κ. Τσίπρας επέλεξε για να έχει 151 βουλευτές, να πάρει βουλευτές από τους ΑΝΕΛ και οι ΑΝΕΛ να απολέσουν ακόμα και την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού κόμματος. Εμείς θέλουμε να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με σταθερότητα για τα επόμενα 8 χρόνια, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω στις κόκκινες γραμμές μας. Τα σχέδια της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων θα περνούσαν πολύ πιο εύκολα αν δεν ήταν στη Βουλή ο Καμμένος», κατέληξε στη συνέντευξή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.