Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου – Ν.Συριγωνάκης: «Ανυπολόγιστες οι ζημιές»

Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου – Ν.Συριγωνάκης: «Ανυπολόγιστες οι ζημιές»

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νικόλαος Συριγωνάκης, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του μετά το σεισμό μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ που άφησε πίσω του ένα νεκρό και δεκάδες τραυματίες, έκανε λόγο για ανυπολόγιστες ζημιές, η αποτίμηση των οποίων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και τις επόμενες ημέρες.

«Αυτή τη στιγμή η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με μικρότερης έντασης δονήσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά o κ. Συριγωνάκης και προσθέτει ότι «ευτυχώς ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα, ενώ από την πρώτη στιγμή είναι εδώ δίπλα μας ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης. Έχουν στηθεί ήδη αρκετές σκηνές για να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι που έχουν πληγεί, θα στήνονται όλη τη νύχτα, ενώ ξενοδοχεία έχουν ανοίξει τις πύλες τους για τον ίδιο λόγο και ευτυχώς διαθέτουμε αρκετές προμήθειες σε τρόφιμα κάτι που βοηθάει πολύ».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «οι ζημιές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή είναι ανυπολόγιστες. Πολλά σπίτια, κυρίως αυτά που ήταν αρκετά παλιά έχουν καταρρεύσει. Μεταξύ αυτών φθορές έχουν υποστεί και δημόσια κτίρια, γι’ αυτό αύριο (28/9) και μεθαύριο (29/9) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στατικότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για τον ακριβή αριθμό των ανθρώπων που θα κληθούν σήμερα να διανυκτερεύσουν μακριά από το σπίτι τους, ο κ. Συριγωνάκης τόνισε ότι «ο ακριβής αριθμός δεν είναι δυνατόν αυτή την ώρα να υπολογισθεί, αύριο το πρωί (28/9) θα έρθουν και μηχανικοί από το υπουργείο. Πάντως τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί ο δήμος Μινώα – Πεδιάδος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.