ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τα σχολεία τον Ιούλιο

Ο Δήμος Αθηναίων ανοίγει τα σχολεία τον Ιούλιο

Με δράσεις που υλοποιεί στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων και παιδικών σταθμών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει την πρωτοβουλία «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» με δράσεις που υλοποιεί στις εγκαταστάσεις των σχολικών συγκροτημάτων και παιδικών σταθμών καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, για όλους τους πολίτες των τοπικών κοινοτήτων. Στα σχολικά κτίρια πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες σε επίπεδο γειτονιάς.

Το πρόγραμμα «Ανοιχτά σχολεία» έχει ήδη εφαρμοσθεί με επιτυχία τους τελευταίους μήνες σε 46 σχολεία του δήμου Αθηναίων, όπου έχουν διεξαχθεί 21 επαναλαμβανόμενες δράσεις με τη συμμετοχή πλέον των 1.500 μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και πολιτών του δήμου.

Τα σχολικά κτίρια ανήκουν στο Δήμο και οι χώροι τους, μετά τις ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων, δύνανται να χρησιμοποιηθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, καθιστώντας τα σχολεία κέντρα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Οι στόχοι του προγράμματος «Ανοιχτά σχολεία» είναι:

1. Ο εμπλουτισμός του καταλόγου προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου τους.

2. Η λειτουργία των χώρων και των προαυλίων των σχολείων προκειμένου τα παιδιά να συναντιούνται, να πραγματοποιούν δικές τους δράσεις ή απλά να συνυπάρχουν με τους δικούς τους τρόπους.

3. Η παροχή κλιματιζόμενης σχολικής αίθουσας, όπου οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν σε έναν οικείο, ευχάριστο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο και όλοι οι πολίτες να τη χρησιμοποιούν σε περιόδους καύσωνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4. Η δυνατότητα προς τους ενήλικες –γονείς, εκπαιδευτικούς, κατοίκους της τοπικής κοινότητας– να έχουν ευκαιρίες συνάντησης, ψυχαγωγίας, οργάνωσης δράσεων για τους ίδιους [π.χ. εκμάθηση γλωσσών, σεμινάρια, συναντήσεις με ειδικούς] αλλά και μαζί με τα παιδιά [π.χ. γιορτές, εργαστήρια].

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.