ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκτακτα μέτρα σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια για κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε βοοειδή

Έκτακτα μέτρα σε Καλάβρυτα και Αιγιάλεια για κρούσμα οζώδους δερματίτιδας σε βοοειδή

Έκτακτα μέτρα έλαβε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά την εμφάνιση κρούσματος οζώδους δερματίτιδας σε εκτροφή βοοειδών, στην ορεινή Αιγιάλεια.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, πριν ακόμη επιβεβαιωθεί εργαστηριακά το κρούσμα, η Κτηνιατρική Υπηρεσία προχώρησε σε περιορισμό της εκτροφής και στη λήψη μέτρων που περιγράφονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο τέθηκε σε ισχύ και αφορά ορισμό ζώνης προστασίας σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων γύρω από τη μολυσμένη εκτροφή και ζώνη επιτήρησης σε ακτίνα 25 χιλιομέτρων γύρω από την μολυσμένη εκτροφή.

Σε αυτές τις ζώνες περιλαμβάνονται ο δήμος Καλαβρύτων και οι δημοτικές ενότητες Αιγείρας, Αιγίου, Ακράτας, Διακοπτού και Ερινεού, του δήμου Αιγιάλειας. Παράλληλα, σε αυτές τις περιοχές έχουν επιβληθεί περιορισμοί στη μετακίνηση των βοοειδών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εν τω μεταξύ, η Κτηνιατρική Υπηρεσία ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την άδεια για τη διενέργεια προληπτικών εμβολιασμών των βοοειδών, με εμβόλιο που εισάγεται κατ’ εξαίρεση στη χώρα, ενώ, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, το νόσημα δεν προσβάλει τον άνθρωπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.