ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έκθεση της συλλογής αντικειμένων του Γ.Μπουτάρη το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Έκθεση της συλλογής αντικειμένων του Γ.Μπουτάρη το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει κατακτήσει επάξια μια θέση στο πάνθεον των απανταχού εκκεντρικών; Και όποιος έκανε το λάθος να το πει έρχεται μια απρόσμενη έκθεση με κιτς αντικείμενα από την συλλογή του για να κλείσει στόματα.

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο -τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα- σε επιμέλεια της Αγγελικής Αντωνοπούλου οργανώνεται στη γκαλερί a.antonopoulou.art μια πολύ ιδιαίτερη έκθεση που έχει ως τίτλο «Το χάος των αναμνήσεων – Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γιάννη Μπουτάρη». 

Η έκθεση στην a.antonopoulou.art όπως επισημαίνουν οι οργανωτές της «φέρνει στο προσκήνιο το συλλεκτικό πάθος του Γιάννη Μπουτάρη και επιβεβαιώνει –ιδίως για όσους δεν γνώριζαν την ύπαρξη της συλλογής του– τη φήμη του ως αντισυμβατικού ανθρώπου, που δεν διστάζει να παίρνει το ρίσκο και να δοκιμάζει νέες εμπειρίες». 

Η συλλογή του Μπουτάρη –ένας από τους γνωστότερους Έλληνες επιχειρηματίες,  πρωτοποριακός οινοποιός και δήμαρχος Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια- περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

* ένα πλήθος από αντικείμενα που απεικονίζουν ζώα (πορσελάνινα, πλαστικά, ξυλόγλυπτα, σκαλισμένα σε μάρμαρο)

* πορτρέτα πολιτικών αρχηγών τυπωμένα σε κούπες

* ήρωες της ελληνικής μυθολογίας

* μπούστα γυναικών και ημίγυμνες κοπέλες σε ερωτικές πόζες

* αγωνιστικά αυτοκίνητα

* δεκάδες αναπτήρες

* ζωγραφιστά πιάτα, τασάκια, λυχνάρια

* ρολόγια τσέπης και χειρός

* κούκλες ματριόσκα

* ευφάνταστα διακοσμημένες φιάλες ποτών

* τσαγιέρες με λεοπάρ σχέδια

* μια μεγάλη ενότητα με μπιμπελό από διάφορες πόλεις, περιοχές και χώρες, στις οποίες ταξίδεψε ο κάτοχός τους τα τελευταία τριάντα χρόνια. 

Πολλά από αυτά τα ενθύμια είναι άμεσα αναγνωρίσιμα τοπόσημα: ο Παρθενώνας, ο Λευκός Πύργος, ο Πύργος του Άιφελ, η Όπερα του Σίδνεϊ, ο κόκκινος τηλεφωνικός θάλαμος ή το Manneken Pis («Ο μικρός που ουρεί») – το γνωστό μπρούντζινο άγαλμα των Βρυξελλών. Την έκθεση –που θα κρατήσει έως και τις 29 Οκτωβρίου 2016- συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος με κείμενο του ιστορικού τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.