Οι προτάσεις Πατούλη στην επιτροπή αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι προτάσεις Πατούλη στην επιτροπή αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που δεν θα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα και η αυτοδιοίκηση, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία μέχρι το Νοέμβριο και να έχει ψηφισθεί από τη Βουλή πριν από το τέλος του έτους.

Ο κ. Πατούλης, ενημέρωσε επίσης ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έχει αποφασίσει τη σύγκληση ειδικού συνεδρίου το φθινόπωρο. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, αφού η επιτροπή έχει διαμορφώσει το βασικό περιεχόμενο της μεταρρυθμιστικής πρότασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους αιρετούς να συμμετάσχουν σε μια ουσιαστική διαβούλευση επί της πρότασης αυτής.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε επίσης το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία συνεννόησης με όλα τα υπουργεία, έτσι ώστε να μην προωθούνται αποσπασματικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε διαφορετική περίπτωση «η επιτροπή θα είναι υποχρεωμένη να σχεδιάζει επάνω σε μια κινούμενη άμμο».

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής, ενώ το συντονισμό της όλης διαδικασίας και της κατάρτισης του Στρατηγικού Σχεδίου έχει αναλάβει ο γ.γ. του υπουργείου, κ. Πουλάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνεδρίαση, την ΚΕΔΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. Α. Κοιμήσης και Δ. Μπίρμπας, δήμαρχοι Αμφιλοχίας και Αιγάλεω, αντίστοιχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.