ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

ΚΕΔΕ: «Αναγκαίο να ληφθεί υπόψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η λειτουργία των Δήμων»

ΚΕΔΕ: «Αναγκαίο να ληφθεί υπόψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η λειτουργία των Δήμων»

Υπόμνημα με τις απόψεις και προτάσεις της ΚΕΔΕ επί των σχεδίων νόμων του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, που σχετίζονται με την ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης, αλλά και τις δημόσιες συμβάσεις έργων και προμηθειών για φορείς του Δημοσίου και ΟΤΑ, κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, σε παρέμβασή του κατά την κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να ληφθεί υπόψη ο ιδιαίτερος χαρακτήρας και η λειτουργία των Δήμων και των φορέων της Τ.Α. κατά την έκδοση των κανονιστικού περιεχομένου διατάξεων, που προβλέπεται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του νόμου, είναι αναγκαία επίσης, η άμεση έκδοση όλων των υπουργικών αποφάσεων και Προεδρικών Διαταγμάτων που προβλέπονται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις του νόμου κ.α.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία καθιέρωσης ενός ενιαίου θεσμικού πλαισίου για τις διαδικασίες ανάθεσης, σύναψης και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών, μελετών και υπηρεσιών, τόσο για τους φορείς του δημοσίου, όσο και για τους ΟΤΑ και ιδιαίτερα την «ενσωμάτωση στο θεσμικό πλαίσιο της μέχρι σήμερα νομολογίας περί συμβάσεων “οιωνεί αυτεπιστασίας” (in house), καθώς και την καθιέρωση και ενίσχυση της χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων πληροφορικής και επικοινωνιών, με σκοπό την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση των διοικητικών βαρών, η οποία ενισχύεται και από την κατάργηση προσκόμισης σημαντικού αριθμού πιστοποιητικών και εγγράφων (δικαιολογητικών), με τη χρήση του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Σύμβασης και της υποχρεωτικής χρήσης του e- Certis».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.