Κάτοικοι των Ανωγείων παραχωρούν δωρεάν τα χωράφια τους για την συνέχιση του δρόμου

Κάτοικοι των Ανωγείων παραχωρούν δωρεάν τα χωράφια τους για την συνέχιση του δρόμου

Παραχωρούν δωρεάν, χωρίς αποζημίωση, τα χωράφια τους για τη συνέχιση του δρόμου Γάζι-Ανώγεια, κάτοικοι των Ανωγείων. Σχετικό φάκελο με τις υπογραφές κατοίκων των Ανωγείων για την παραχώρηση, παρέδωσε σήμερα στον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, ο δήμαρχος Ανωγείων Μανόλης Καλλέργης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του στο δήμο, τον εφημέριο και κατοίκους των Ανωγείων.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ και παραδώσαμε τις υπογραφές των κατοίκων των Ανωγείων για το τμήμα του δρόμου, για το νέο δρόμο Ηράκλειο – Ανώγεια – Πέραμα, ο οποίος αφορά το τμήμα των Ανωγείων. Μετά από συνεννόηση με τον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο πέρυσι, υιοθετήσαμε τη λογική να απευθυνθούμε στους κατοίκους να υπογράψουν και να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις χωρίς αποζημίωση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο δρόμος αυτός που για μας είναι ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό έργο» ανέφερε ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης.

Ο περιφερειάρχης συνεχάρη τον δήμαρχο και τους κατοίκους των Ανωγείων χαρακτηρίζοντας την δωρεάν παραχώρηση των περιουσιών τους ως γενναία πράξη, όπως έγινε πρόσφατα με τους κατοίκους του Αστυρακίου οι οποίοι επίσης, όπως είπε, παραχώρησαν χωρίς αποζημίωση τις περιουσίες τους, για να μπορέσει η περιφέρεια να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου. Παράλληλα ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εξέφρασε την πολιτική βούληση της περιφέρειας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.

«Δέσμευσή μας απέναντι στα Ανώγεια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου είναι ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει και θα γίνει» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Αρναουτάκης. Ακόμη αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής. «Είχαμε συζητήσει πριν από ένα χρόνο, ότι για να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο που συνδέει τα Ανώγεια με το Ηράκλειο, δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν οι απαλλοτριώσεις. Οι κάτοικοι σε μια γενναία κίνηση, όπως έγινε και στο προηγούμενο τμήμα του έργου του Αστυρακίου, έχουν δώσει δωρεάν και έχουν παραχωρήσει στην περιφέρεια τις περιουσίες για να μπορεί να δημοπρατηθεί» είπε ο κ. Αρνουτάκης.

«Η συνάντηση έγινε στην περιφέρεια, παρόντων του αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του προέδρου του περιφεριακού συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη, του δημάρχου Ανωγείων Μανόλη Καλλέργη, των πρώην δημάρχων Ανωγείων, Νίκου Ξυλούρη και Σωκράτη Κεφαλογιάννη, του γενικού διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών Γιώργου Παπαδάκη, δημοτικών παραγόντων, του εφημέριου και κατοίκων των Ανωγείων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.