ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για απευθείας σύνδεση Βόλου-Λονδίνου [φωτό]

Η επίσκεψη του Βρετανού ΥΠΕΞ αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον για απευθείας σύνδεση Βόλου-Λονδίνου [φωτό]

Η πρόσφατη παρουσία του Μπόρις Τζόνσον για οικογενειακές διακοπές στο Πήλιο, ως υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας πλέον, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των κατοίκων για την ενίσχυση του αεροδρομίου στη Νέα Αγχίαλο, καθώς και των υπευθύνων της σχετικής πρωτοβουλίας Fly to Volos. Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, ήδη υπάρχουν σκέψεις ώστε να γίνει επαναπροσέγγιση με τον Τζόνσον, με την προοπτική να υπάρξουν απτά αποτελέσματα αυτή τη φορά, καθώς η παρουσία των Βρετανών στο Πήλιο είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή, ενώ σε εκατοντάδες μετρώνται εκείνοι που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά ή εργάζονται σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας.

Ύστερα από την αποχώρηση της Ryanair η οποία διακινούσε ένα μεγάλο αριθμό επιβατών από και προς Βόλο, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έχουν απομείνει λιγοστές πτήσεις. Στο διάστημα που πετούσε η Ryanair στη Ν.Αγχίαλο εξυπηρετούσε εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες και μόνιμους κατοίκους που κατευθύνονταν στο Πήλιο και αντίστοιχα Έλληνες που σπουδάζουν ή εργάζονται στην Αγγλία. Όλοι αυτοί πλέον αναγκάζονται να ταξιδεύουν είτε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και ο Μπόρις Τζόνσον με την οικογένειά του.

Τον Απρίλιο του 2014 η πρωτοβουλία Fly to Volos είχε αποστείλει επιστολή στον Μπόρις Τζόνσον, δήμαρχο τότε του Λονδίνου, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου. Η κίνηση Fly to Volos ανήκει σε κίνηση πολιτών που δεν έχει σχέση με την πολιτική και η πρωτοβουλία αφορά στην ενίσχυση του αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος που βρίσκεται στη Ν.Αγχίαλο, με πτήσεις ώστε να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η οικονομία. Παρόμοιο αίτημα για την έναρξη πτήσεων προς τη Ν.Αγχίαλο είχε αποστείλει η Fly to Volos στη διοίκηση της αεροπορικής εταιρίας EasyJet, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια θετική απάντηση.

Η επιστολή προς τον Μπόρις Τζόνσον που εστάλη τον Απρίλιο του 2014 είχε ως εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε Μπόρις Τζόνσον,

Απευθυνόμαστε σε εσάς για να ζητήσουμε τη στήριξή σας για την καμπάνια πολιτών που ξεκίνησε στο Βόλο, πριν από ένα μήνα. Ο στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε την αεροπορική εταιρία Easyjet να ξεκινήσει προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ του Λονδίνου και του νέου περιφερειακού αεροδρομίου στο Βόλο (ξεκίνησε να λειτουργεί το 2010).

Είμαστε μια ομάδα ιδιωτών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών και δεν εκπροσωπούμε κανέναν πολιτικό οργανισμό. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες Ελλήνων που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στο Λονδίνο, ο οποίοι θα επωφελούνταν από την βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ Βόλου-Λονδίνου, για την εξυπηρέτηση της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος. Ως τουριστικός προορισμός ο Βόλος είναι η πύλη προς το μοναδικής ομορφιάς Πήλιο, τον Όλυμπο, τα Μετέωρα και τα νησιά Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος και Βόρεια Εύβοια.

Στον πρώτο μήνα της καμπάνιας μας, έχουμε εστιάσει στο να αποδείξουμε ότι υπάρχει ζήτηση για πτήσεις μεταξύ Βόλου-Λονδίνου ολόκληρο το χρόνο. Αυτή η ζήτηση στην πραγματικότητα αυξάνεται γρήγορα καθώς πολλοί Έλληνες, έρχονται να εργαστούν, να σπουδάσουν και να ζήσουν στο Λονδίνο.

Τώρα η ομάδα μας προσπαθεί να προσελκύσει δημοσιότητα και υποστήριξη από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι η περιοχή σάς είναι οικεία και ότι επισκέπτεστε το Πήλιο από καιρού εις καιρόν. Ωστόσο, το Πήλιο παραμένει ένας σχετικά λίγο γνωστός προορισμός για τους Βρετανούς τουρίστες. Η προσωπική σας υποστήριξη για την καμπάνια μας θα ήταν μια φανταστική ώθηση.

Αν σκοπεύετε να μας βοηθήσετε να προωθήσουμε την καμπάνια μας στη σελίδα του Δήμου Λονδίνου στο facebook θα ήταν χρήσιμο. Μια γραπτή επικοινωνία σε ένδειξη υποστήριξης για την καμπάνια μας ή ακόμη καλύτερα ένα μικρής διάρκειας βίντεο για την υποστήριξη της καμπάνιας μας, θα ήταν υπέροχο.

Μπορεί να υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορείτε να μας βοηθήσετε και θα ήμασταν ευγνώμονες αν μας παρείχατε οποιαδήποτε πρακτική βοήθεια μπορείτε.

Η EasyJet γνωρίζει για την καμπάνια μας, καθώς βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους. Παρακολουθούν την καμπάνια μας με μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσωπική σας στήριξη θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εξάπλωση της καμπάνιας μας και στην τελική επιτυχία της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας παρέχουμε οποιαδήποτε πληροφορία και ελπίζουμε να βρείτε χρόνο για να υποστηρίξετε την καμπάνια μας.

Με τις καλύτερες ευχές

Christopher Wicks (UK Campaign organiser)»

Το αεροδρόμιο: 

Η επίσκεψη Τζόνσον αναθερμαίνει τις ελπίδες για αναζωογόνηση του αεροδρομίου της Αγχιάλου

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.