Υπόμνημα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέθεσε ο Γ.Πατούλης στον ΠτΔ

Υπόμνημα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέθεσε ο Γ.Πατούλης στον ΠτΔ

Υπόμνημα με την υφιστάμενη κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο.

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε τη συνδρομή του κ. Π. Παυλόπουλου προκειμένου να δρομολογηθούν ουσιαστικές λύσεις και εξέφρασε τη διαχρονική αναγκαιότητα η Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει τη δύναμη που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η υποχρηματοδότηση των δήμων, οι τεράστιες περικοπές σε ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, οι αλλαγές που προωθούνται σε επίπεδο νέου Καλλικράτη, καθώς και ο κίνδυνος να αυξηθούν οι δήμοι που εισέρχονται σε Πρόγραμμα Οικονομικής εξυγίανσης.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «το ζήτημα της οικονομικής βιωσιμότητας των Δήμων έχει φθάσει σε εξαιρετικά οριακό σημείο θέτοντας σε κίνδυνο την ακύρωση της πορείας του θεσμού της Τ.Α.».

Στη συνέχεια τόνισε ότι με τις πολιτικές που ακολουθούνται «καθίσταται ανενεργό στην πράξη το άρθρο 102 του Συντάγματος, με το οποίο κατοχυρώνεται η διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, ακυρώνοντας κάθε προσπάθεια σύγκλισης της χώρας μας με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφορικά με τους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να επισημανθεί ότι η συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο πραγματοποιήθηκε σε άτυπο επίπεδο. Ωστόσο συμφωνήθηκε ότι αν κριθεί αναγκαίο, αρχές Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσημη συνάντηση με τη ΚΕΔΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.