Ν. Σαράντης: «Προέχει η κατοχύρωση των χρηματοδοτικών πόρων του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων»

Ν. Σαράντης: «Προέχει η κατοχύρωση των χρηματοδοτικών πόρων του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων»

«Σήμερα εκείνο που προέχει είναι η κατοχύρωση των απαραίτητων χρηματοδοτικών πόρων για την υλοποίηση των έργων που προβλέπει ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) σε συνεργασία των δήμων της Αττικής με την Περιφέρεια», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Νίκος Σαράντης, με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΕΔΣΝΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Με γνώμονα τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητα, σημειώνει ο κ. Σαράντης, μακριά από εντυπωσιοθηρικές κινήσεις, οι δήμοι και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς μπορούν να κάνουν τα αποφασιστικά βήματα. «Όσοι επιλέγουν διχαστικές λογικές την ώρα που δήμοι και Περιφέρεια διεκδικούν πόρους του ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο μιας δύσκολης και ανταγωνιστικής διαδικασίας, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, αλλά στην ουσία υπονομεύουν τα συμφέροντα των πολιτών της Αττικής, που έχουν δικαίωμα σε μια νέα σύγχρονη, οικονομικά βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία διαχείριση των απορριμμάτων», προσθέτει.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, αποδίδει σε σφάλμα ή σκοπιμότητα την συγκεκριμένη παρουσίαση του ζητήματος που προκάλεσε τη διένεξη λέγοντας ότι δεν πρόκειται για εκχώρηση αρμοδιότητας, αλλά για μεταφορά της επικαιροποίησης, έγκρισης και θεώρησης μελετών για 3 έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια. Και υπογραμμίζει: «Σήμερα, που η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς βαίνει προς το τέλος της η ριζική αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), απαιτείται υπεύθυνη αντιμετώπιση από όλους τους θεσμικά εμπλεκόμενους φορείς του α’ και του β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται να προχωρήσουμε όλοι μαζί, Δήμοι και Περιφέρεια, με συνεννόηση, διάλογο, συνεργασία και συναντίληψη προς όφελος των πολιτών, της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Διαφορετικά οι Δήμοι και οι πολίτες της Αττικής θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλα προβλήματα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.