Αντιπαράθεση Πατούλη – Μπασκόζου για το νοσοκομείο Σαντορίνης

Αντιπαράθεση Πατούλη – Μπασκόζου για το νοσοκομείο Σαντορίνης

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) και του γενικού γραμματέας Δημόσιας Υγείας, με αφορμή τα προβλήματα στο νοσοκομείο Σαντορίνης.

Οι δύο άνδρες έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κατά πόσον έπρεπε ή όχι να έχει ξεκινήσει η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Με ανάρτησή του στο facebook, ο Γιάννης Μπασκόζος (φωτό δεξιά) ανέφερε την Τετάρτη τα εξής:

“Το ότι το δημόσιο ανέλαβε να λειτουργήσει το νοσοκομείο που μαράζωνε τόσα χρόνια και δεν το άφησε φιλέτο στα χέρια των ιδιωτών που καραδοκούσαν; Τέτοια ταύτιση πια με τον Άδωνι; Δηλαδή, μας λέτε πως δημόσιο νοσοκομείο ούτε πρέπει ούτε μπορεί να λειτουργήσει στη Σαντορίνη;

Και καλά εσείς, τα άλλα μέλη του ΔΣ δέχονται να λειτουργούν σαν γραφείο τύπου της ΝΔ”;

Σύμφωνα με τον κ. Μπασκόζο, το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών, αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών:

“Ο καθένας παίρνει θέση. Είναι υπέρ της λειτουργίας δημοσίου νοσοκομείου στο νησί ή όχι;”.

Σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση που έδωσε την Πέμπτη – μέσω του ίδιου μέσου – ο Γιώργος Πατούλης:

“Είναι πλέον φανερό ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζει στη δική της εικονική πραγματικότητα.

Πρώτα έσυραν τον πρωθυπουργό στη Σαντορίνη και τον εξέθεσαν, λέγοντας του ότι εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο, ενώ στην πραγματικότητα εγκαινίαζε ένα Κέντρο Υγείας.

Στη συνέχεια, για να ξεγελάσουν τους πολίτες, “έστησαν” με τον κ. Πολάκη τη γνωστή σε όλους αιμορροϊδεκτομή, την οποία μας παρουσίασαν ως χειρουργείο και απόδειξη ότι το νοσοκομείο μπορεί να διαχειριστεί σοβαρά περιστατικά.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει”.

Ο κ. Πατούλης καλεί τον κ. Μπασκόζο αντί να κάνει υβριστικές αναρτήσεις σε βάρος του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, να απαντήσει υπεύθυνα αν πιστεύει ότι σήμερα στη Σαντορίνη λειτουργεί δημόσιο νοσοκομείο, που καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων της Σαντορίνης, των γύρω νησιών και των εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών:

“Και αν δεν λειτουργεί, να μας πει υπεύθυνα πότε θα γίνει αυτό, αντί να μιλά αόριστα και σε μέλλοντα χρόνο, λέγοντας ότι ‘το νοσοκομείο θα ξεπερνά τα προβλήματα του και θα καλύπτει τις ανάγκες υγείας των κατοίκων Σαντορίνης και γύρω νησιών αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών’.

Ο ΙΣΑ πιστεύει ότι όλοι οι πολίτες, ιδιαίτερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της νησιωτικής Ελλάδας, έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Εμείς είμαστε υπέρ του δημόσιου συστήματος Υγείας και των δημόσιων νοσοκομείων, τα οποία πρέπει να είναι επαρκώς στελεχωμένα και εξοπλισμένα.

Αυτό δεν συμβαίνει σήμερα στη Σαντορίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια υγεία και για να καλύψει την ανικανότητά της, δαιμονοποιεί τον ιδιωτικό τομέα, που σε όλες τις προηγμένες χώρες λειτουργεί συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.